PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

TUI alleen per trein naar Parijs terwijl andere vliegen


Reisorganisaties staan nog niet te trappelen om vliegreizen op korte afstanden te schrappen. Om de CO2-uitstoot tegen te gaan, maakte reisorganisatie TUI gisteren bekend te stoppen met het aanbieden van vliegreizen naar Parijs. Wie vanaf het najaar van 2020 toch met TUI naar de Franse hoofdstad wil, moet de trein nemen.

Hoewel vanuit de branche positief wordt gereageerd op het plan, zijn er nog geen andere reisorganisaties die binnenkort de korteafstandsvluchten schrappen. Het gaat dan om vluchten van minder dan 700 kilometer, zoals naar Parijs, Londen of Berlijn.

Reisorganisatie Stedentrips.nl zegt dat het aantal vliegreizen naar Parijs minimaal is. “Bij ons kiest minder dan 5 procent van de mensen daarvoor. De reis met de trein is sneller en vaak ook nog goedkoper.”

Toch kiest de aanbieder er niet voor om de vliegreizen helemaal te schrappen. “Maar we zetten vooral in op de treinreizen en proberen daar de techniek te verbeteren, zodat bijvoorbeeld het boeken gemakkelijker wordt.”

De stedentrip-aanbieder biedt op veel trajecten al treinreizen aan, onder meer naar Londen, Berlijn en zelfs naar Wenen. “Wenen is onze verste bestemming met de trein, maar dat doen niet veel mensen.”

Ook reisorganisatie D-Reizen erkent het belang van reizen met de trein. De organisatie zag het aantal geboekte treinreizen in het afgelopen jaar met 27 procent stijgen.

D-Reizen is niet van plan om vliegreizen te schrappen, maar probeert het reizen met de trein wel te stimuleren. “We breiden ons aanbod treinrondreizen uit en bieden ook een treinreis aan naar Disneyland Parijs. We proberen meer reizen op te nemen van aanbieders die veel werken met de trein.”

Luchtvaartmaatschappij Transavia, die wekelijks zes keer vliegt van Amsterdam naar Parijs, geeft aan nog niet met de vluchten te stoppen.

Reizen naar steden per trein duurt vaak langer dan met het vliegtuig. Dat komt onder meer doordat de verbinding niet altijd soepel is, zegt Stedentrips.nl. De reisduur is ook voor TUI een reden om vliegreizen naar andere bestemmingen nog niet te schrappen. “Voor steden als Londen of Berlijn is de verbinding op dit moment nog niet ideaal. Zodra het reizen per trein aantrekkelijker is, kan ook voor deze bestemmingen het spoor voorrang krijgen.”

Lees ook: Restitutiemogelijkheden vliegtickets niet nodig

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Emirates ontslaat 30.000 medewerkers de komende jaren

De komende periode kunnen we ons verwachten aan de grootste ontslagronde in de geschiedenis van (lees verder)

Frankrijk betreurt heropenen grenzen van zijn buurlanden

Spanje, Italië en Duitsland hebben maatregelen genomen die niet echt solidair werken. De minister van (lees verder)

RyanAir wil vanaf 1 juli weer 1.000 vluchten per dag uitvoeren

De Ierse vliegmaatschappij RyanAir die onlangs nog om staatssteun vroeg wil haar activiteiten vanaf de (lees verder)

Geen vliegverkeer naar Zuid-Amerikaanse Argentinië

Reizen naar Buenos Aires, de thuisbasis van Aerolineas Argentinas, zit er niet meer in tot (lees verder)

0 reacties op “TUI alleen per trein naar Parijs terwijl andere vliegen

Geef een reactie