PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Restitutiemogelijkheden vliegtickets niet nodig


vliegtickets

Hoewel er negatieve effecten zouden kunnen ontstaan is er vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geen aanleiding om Nederlandse reizigers met het oog op de Brexit expliciet vliegtickets met restitutiemogelijkheden te adviseren.

De contingency maatregelen die in EU-verband en door Nederland zijn getroffen, bijvoorbeeld tijdens het AO Brexit en Transport van 12 maart jongstleden. Deze contingency maatregelen zijn voldoende om het luchtvervoer tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk (VK) te kunnen continueren in het geval van een no deal Brexit. 

Daarnaast hebben passagiers bij annulering van de vlucht door een EU-luchtvaartmaatschappij, of door een non-EU- luchtvaartmaatschappij die vanaf een EU-luchthaven vertrekt per definitie recht op restitutie. Op 20 december jl. heeft het VK guidance gepubliceerd waarin vergelijkbare passagiersrechten van toepassing blijven bij een no deal Brexit.

Welke effecten zou een no-dealbrexit hebben na 31 oktober?

De Minister van Nieuwenhuizen Wijbenga informeerde de Kamer is met een brief van 18 januari over de Brexit voorbereidingen met betrekking tot grenscontroleprocessen. Daarbij werd tevens aangegeven dat niet alle ongunstige gevolgen door Nederland kunnen worden weggenomen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om mogelijk langere wachtrijen voor VK-burgers en andere ‘derdelanders’ aan de grens, maar ook onzekerheden met betrekking tot grenscontroleprocessen aan de zijde van het VK.

Reizigers die vanaf 1 november a.s. reizen van of naar het VK doen er verstandig aan om zich te informeren over de gevolgen van een mogelijke no deal Brexit. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft speciaal voor deze reizigers informatie beschikbaar gesteld op de ‘vraag en antwoord’ pagina van het Brexit loket (www.brexitloket.nl).

Daarnaast doen reisorganisaties en vervoerders er verstandig aan om te bezien in hoeverre hun klanten de behoefte hebben aan informatie over de mogelijke gevolgen van de Brexit. Het is vervolgens aan de reisorganisaties en de vervoerders om in die mogelijke behoefte te voorzien.

Lees ook: 

Prijzenslag Lufthansa raakt winst Ryanair door lagere ticketprijzen en 737 MAX vertraging

vliegtickets
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur van GVB

Claudia Zuiderwijk is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van GVB in Amsterdam. Zuiderwijk (lees verder)

NS verwacht meer treinreizen vanaf volgende week

Reizigersorganisatie Rover riep vorige week al op in een exit plan om de coronabeperkingen in (lees verder)

Ontslag dreigt voor werknemers vliegmaatschappij Corendon

De Nederlandse vliegmaatschappij Corendon verkeert net als veel anderen in de reiswereld in de problemen (lees verder)

Brexit is de keuze van de Britten om er uit te stappen

De Brexit kan verschillende gevolgen hebben voor zowel Britse burgers in Nederland als Nederlanders in het VK op het gebied van (lees verder)

0 reacties op “Restitutiemogelijkheden vliegtickets niet nodig

Geef een reactie