GRP width=

Deze mijlpaal valt ook samen met het 75-jarig bestaan ​​van de EMT.

De laatste dieselbus die door de stad reed, zette zijn motor voor altijd uit na zijn laatste reis van Avenida de América naar zijn stalling in het Fuencarral Operations Center. Madrid komt daarmee de belofte na die zijn burgemeester, Jose Luis Martínez-Almeida, in 2020 heeft gedaan dat er na 2023 geen stadsbus op deze brandstof meer door de straten van de stad zal rijden, met als doel de vervuilende uitstoot te verminderen en de kwaliteit van de lucht te verbeteren.

Er werden 1.291 nieuwe en schone bussen aangeschaft om 60% van de vloot te vernieuwen. De inspanning van de gemeenteraad van Madrid, samen met de directie van het gemeentelijk vervoersbedrijf van Madrid (EMT), heeft het mogelijk gemaakt om voortdurend nieuwe bussen in te zetten die de Europese Unie opneemt op de lijst Clean Vehicles Richtlijn (Richtlijn schone voertuigen: EU-richtlijn 2019/11610).

Dankzij deze toezegging zijn de laatste 12 EMT-dieselbussen deze maand definitief gestopt met rijden, waardoor Madrid aan de kop van Spanje komt te staan, in overeenstemming met de bepalingen van de Europese regelgeving inzake brandstoffen voor stadsvervoer. Deze mijlpaal valt ook samen met het 75-jarig bestaan van de EMT.

EMT

De Municipal Transport Company Madrid, ook bekend als EMT Madrid, is de belangrijkste vervoerder van openbaar vervoer in het Spaanse Madrid. Het bedrijf werd opgericht in 1929 en is sindsdien verantwoordelijk voor het beheer van een groot deel van het stadsbusnetwerk, evenals enkele tram- en metro-lijnen. 

EMT Madrid is bekend om haar hoge service- en veiligheidsstandaarden en heeft zich ten doel gesteld om de mobiliteit van de stad Madrid te verbeteren door het aanbieden van een efficiënt en betrouwbaar vervoerssysteem. Het bedrijf blijft constant evolueren om aan de veranderende behoeften van haar klanten te voldoen en speelt een belangrijke rol in het verbeteren van de kwaliteit van leven in Madrid.

Lees ook  Caroline van der Plas en BBB goed voor onze mobiliteit
Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email