DVDP width=

De regeling start vanaf januari 2023 en loopt tot de zomervakantie.

Rotterdam geeft ouders die afzien van het leerlingenvervoer van Trevvel geld om zelf vervoer te regelen. Ouders van kinderen die verder dan 13 kilometer van de school wonen, krijgen een vergoeding van 38 cent per kilometer. De problemen met het leerlingenvervoer die begonnen voor de zomer werden volgens Trevvel veroorzaakt door het tekort aan chauffeurs, maar Wethouder Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam) denkt dat er meer aan de hand is.

Mensen die dat kunnen regelen en zelf hun kind naar school kunnen brengen wil de gemeente Rotterdam een vergoeding van 5,- EURO per rit aanbieden. Dat kan ook als er meerdere mensen in een wijk wonen en het vervoer gezamenlijk kunnen regelen. Dan is het aanbod volgens de wethouder extra aantrekkelijk. Volgens Buijt kunnen ouders misschien op hun werk afspreken dat ze een uurtje later komen en eerst hun kind naar school brengen.

"Ik ben bezig met een voorstel voor mensen waarbij het verschillende keren is gebeurd dat er op een gegeven moment eens een punt komt dat wij als gemeente zeggen: nu is het klaar, nu ga jij gewoon het recht krijgen om dat op het moment zelf te regelen."

Door dergelijke maatregelen moet de druk op het vervoer afnemen en kan het aantrekkelijk worden voor een aantal mensen om het zelf te regelen. Uiteraard is dit niet voor iedereen van toepassing, want anders hadden ze dit al lang gedaan. In de raad werd om andere maatregelen gevraagd en was het de bedoeling dat mensen waarvan het busje niet komt zelf alternatief vervoer kunnen regelen via een ander taxibedrijf. De voorgestelde regeling van Buijt omvat deze regeling niet.

De wethouder hoopt dat dit niet bij heel veel mensen van toepassing zal zijn en geeft aan dat zij dat weer met hun klant  (Trevvel) gaan bespreken hoe ze dat gaan verrekenen. “Daar gaan we natuurlijk niet als Rotterdam voor opdraaien”, besluit Buijt. Na de kerstvakantie hoopt de wethouder meer te kunnen vertellen over de reiskostenregeling liet hij de regionale publieke omroep  Rijnmond weten.

Gerelateerde artikelen:
Trevvel Rotterdam - leerlingenvervoer
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email