Kanaaldorpen zoals Rieme, Kerkbrugge, Langerbrugge en Doornzele kunnen zo beter bereikbaar worden.

Of we binnenkort ook met een waterbus in de Gentse kanaalzone reizen is de grote vraag, maar als het aan Lydia Peeters ligt kan deze gedachte werkelijkheid worden. “Ik laat alvast een haalbaarheidsstudie opmaken voor personenvervoer in de Gentse kanaalzone. Transport via het water is tegenwoordig een belangrijk alternatief voor de wagen.”, aldus Lydia Peeters.

Kanaaldorpen zoals Rieme, Kerkbrugge, Langerbrugge en Doornzele kunnen zo beter bereikbaar worden en afkomen van hun vervoersarmoede. De jongerentak van de Gentse N-VA lanceerde een oproep om een ‘waterbus’ te laten varen in de haven van Gent. De mosterd komt uit Antwerpen. Daar vaart al jaren een waterbus heen en weer op de Schelde.

"Als we vanuit Vlaanderen budget zouden krijgen, zouden we natuurlijk heel tevreden zijn."

Havenschepen Sofie Bracke (Open VLD)
Agendapakket

Dat Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken  en titelvoerend burgemeester Dilsen-Stokkem, het idee voor de waterbus omarmt mag duidelijk zijn in haar tweet vandaag. Ook havenschepen Sofie Bracke (Open VLD) laat weten dat er een haalbaarheidsstudie loopt bij de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Volgens Peeters is de waterbus belangrijk in het kader van de ‘modal shift’ en duurzame verplaatsingen”.  

Gerelateerde artikelen:
Lydia Peeters - Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email