DVDP width=

We hebben er tijdens de coronapandemie geen last van gehad en dat was waarschijnlijk ook het enige positieve aan deze tijd. Wat hebben we er met zijn allen een ontzettende hekel aan maar toch is het voortaan meer regel dan uitzondering, files. We staan heel wat tijd van ons leven te verdoen in een file, het is misschien maar beter om niet precies te weten hoeveel uur we er van ons leven in staan. De herfst is inmiddels weer aangebroken en dat merken we gelijk op de Nederlandse wegen. Het lijkt zelfs wel drukker dan ooit op de weg. De ANWB meldt dat het aantal opstoppingen in vergelijking met recordjaar 2019 nu al flink aan het toenemen zijn.

“Het is weer als vanouds druk op de wegen en we zien de hinder overal toenemen. Sinds de coronamaatregelen eind maart zijn opgeheven is het weer uitzonderlijk druk op de weg. In vergelijking met het pre-coronajaar 2019 zien we zowel in de ochtend- als avondspits dat het nu een paar procent drukker is. Maar overdag zien we een verassende stijging van het aantal files met maar liefst 17 procent”.

Het aantal files in de ochtend- en avondspits zijn met een paar procent toegenomen maar overdags zijn het aantal files met maar liefst 17 procent toegenomen. Gisteren was zelfs de drukste ochtendspits van dit jaar, er stond maar liefst 925 kilometer file rond 8.30. Dit had te maken met veel ongelukken, veel automobilisten op de weg in combinatie met herfstweer. Volgens de ANWB komt de toename door de toename van het aantal auto’s op de Nederlandse wegen en doordat veel meer mensen weer op kantoor werken. De drukste dagen van de week wat betreft files zijn de dinsdag en donderdag en de woensdagavondspits.

“We hebben het ook voorspeld dat de files weer toe zouden nemen en helaas lijken we gelijk te krijgen. De grootste drukte is het gevolg van meer vrachtverkeer, bestelbusjes en woon-werkverkeer. De drukste provincie blijft Zuid-Holland met de meeste files en in Gelderland en Noord Brabant zien we met een stijging van respectievelijk 17 en 21 procent ook steeds meer opstoppingen. Opvallend is dat de filezwaarte in Noord-Holland met 17 procent is afgenomen.”

Print Friendly, PDF & Email