Een luxe vervoersmiddel ooit ontworpen en gebouwd in 1842 voor koningin Victoria.

De koningin moet nog naar Londen worden gebracht, een reis die bestaat uit meerdere etappes. Vanuit Balmoral Castle, waar ze vredig stierf, omringd door haar familie, wordt ze eerst naar haar officiële Schotse residentie gebracht, paleis Holyroodhouse in Edinburgh. Daarna wordt de koningin van Edinburgh naar Londen gebracht per vliegtuig samen met Prinses Ann.

Nadat de kist van Koningin Elizabeth II, de langst regerende monarch van het Verenigd Koninkrijk, is teruggekeerd naar Londen, zal de koningin ongeveer vier dagen voor haar begrafenis in de Westminster Hall liggen opgebaard, zodat het publiek langs kan komen. Ze zal in een langzame processie vanuit Buckingham Palace naar Westminster Hall worden gebracht, vergezeld van een militaire parade en leden van de koninklijke familie.

De staatsbegrafenis van de koningin zal naar verwachting over minder dan twee weken plaatsvinden in Westminster Abbey. De exacte dag wordt bevestigd door Buckingham Palace. Staatshoofden van over de hele wereld zullen overvliegen om zich bij leden van de koninklijke familie aan te sluiten om het leven en de dienst van de koningin te gedenken. Hoge Britse politici en voormalige premiers zullen er ook zijn.

Na de uitvaartdienst wordt de kist van de koningin in een wandelende processie getrokken van de abdij naar Wellington Arch, in Hyde Park Corner in Londen, voordat ze per lijkwagen naar Windsor gaat. De kist van de koningin zal die middag zijn laatste reis maken naar St George’s Chapel in Windsor Castle. De kist van de koningin zal in de koninklijke kluis worden neergelaten voordat hij wordt bijgezet in de herdenkingskapel van King George VI, die zich in de St George’s Chapel bevindt.

koninklijke trein

De koningin zal worden overgevlogen naar Londen maar eerder werd gedacht om de reis te maken met de koninklijke trein. Een luxe vervoersmiddel ooit ontworpen en gebouwd in 1842 voor koningin Victoria om te dienen als mobiel paleis wanneer de vorstin door het land moest reizen. De koninklijke trein bestaat uit negen gescheiden rijtuigen (‘saloons’). In 1977 -in dat jaar was koningin Elizabeth precies 25 jaar vorstin- waren saloons ontworpen, speciaal voor Elizabeths Silver Jubilee Tour.

Koningin Elizabeth II, de langst regerende monarch van het Verenigd Koninkrijk.
Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email