De maatregel zou zo'n 100 miljoen euro kosten.

Federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) stelt voor om btw op vervoerbewijzen af ​​te schaffen. Dat schrijft L’Avenir in zijn maandageditie. Vandaag bedraagt de btw op tickets voor het openbaar vervoer nog 6 procent. De btw schrappen op tickets is dan ook slechts een eerste stap, benadrukt de minister.

"We hebben ook meer en stiptere treinen nodig. Het is geen oplossing om gratis treinen te hebben, maar die altijd te laat zijn. Ik werk al sinds het begin van deze legislatuur aan de versterking van de treinen. We moeten in het spoor blijven investeren."

Georges Gilkinet, minister van Mobiliteit (Ecolo)

Als het voor de reiziger een kleine boost is, geeft dat een symbolisch signaal. Voor de federale overheid moet de trein de ruggengraat van mobiliteit worden. In oktober 2020 nam Gilkinet ontslag als fractieleider, om vicepremier en minister van Mobiliteit en NMBS te worden in de regering-De Croo.

Gerelateerde artikelen:
De btw op tickets van het openbaar vervoer bedraagt momenteel 6 procent.
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email