We zijn dus nog niet klaar met de stakingen onder personeel bij de Nederlandse Spoorwegen. Waar vorige week de regio’s West en Noord aan de beurt waren is nu Noord-Holland aan de beurt. Zondagavond werden reizigers via een mail op de hoogte gesteld door NS. Vandaag is de derde dag van de estafettestaking. De vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV voeren vandaag ook weer actie. De actie houdt in dat er de hele dag helaas nagenoeg geen treinen rijden in het overgrote deel van de provincie Noord-Holland. NS adviseert om van, naar en binnen deze regio alternatief vervoer te kiezen of om reizen met de trein uit te stellen. Er kan volgens NS geen alternatief busvervoer worden ingezet.

Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, rijden ze treinen van en naar station Voorhout, Amsterdam Bijlmer, Almere Oostvaarders en Utrecht Centraal. Noord-Holland speelt een belangrijke rol in de dienstregeling. Hierdoor kunt reizigers ook in de rest van het land hinder ondervinden van de staking. Dat betekent dat reizigers rekening moeten houden met langere reistijden en vaker overstappen. Schiphol Airport ligt ook in de provincie Noord-Holland, de Nederlandse Spoorwegen spant zich in om Schiphol Airport bereikbaar te houden. Schiphol Airport blijft tijdens de actiedag enigszins bereikbaar via Utrecht Centraal. NS adviseert reizigers voor Schiphol Airport gebruik te maken van alternatief vervoer.

Ook het internationaal treinverkeer heeft last van de stakingen bij de Nederlandse Spoorwegen, de IC Brussel (de Intercity tussen Brussel en Amsterdam) rijdt tussen Rotterdam en Brussel en rijdt minder vaak. De ICE naar Frankfurt rijdt vandaag drie keer vanuit Amsterdam. De IC Berlijn rijdt in Duitsland tot Bad Bentheim. De Nightjet vanuit Wenen rijdt vandaag niet verder dan Keulen. De Nightjet vanuit Zürich rijdt vandaag niet verder dan Frankfurt. De Thalys en Eurostar rijden niet vandaag. Reizigers worden geadviseerd om voor vertrek eerst de reisplanner te adviseren. Morgen zijn er stakingen in de regio Midden en woensdag in de regio’s Zuid en Oost. 

Print Friendly, PDF & Email