Als er geen akkoord komt, volgt er volgende week een landelijke staking.

De Nederlandse spoorwegmaatschappij waarschuwt voor grote gevolgen van de staking. Vrijdag staakt het personeel met de standplaatsen Leidschendam, Dordrecht, Leiden, Den Haag en Rotterdam. De staking van vandaag in de regio rond Rotterdam en Den Haag zal veel meer gevolgen hebben dan de eerste staking in het noorden van het land.

Om de rest van de dienstregeling zoveel mogelijk normaal te laten verlopen, rijdt de NS nu helemaal niet in de stakingsregio. Treinen stoppen daarom op de stations Alphen aan den Rijn, Hoofddorp, Gouda, Haarlem en Lage Zwaluwe. Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben aangekondigd om vandaag het werk neer te leggen in West-Nederland. Hierdoor kunnen de hele dag vrijwel geen NS-treinen rijden in het overgrote deel van de provincie Zuid-Holland. 

Thalys en Eurostar rijden wel normaal. De intercity naar Brussel rijdt minder vaak, maar stopt wel zoals gebruikelijk in Rotterdam. Maak gebruik van ander vervoer of stel je reis uit. Er kunnen geen bussen worden ingezet. De Reisplanner is bijgewerkt. Voor reizigers in Zuid Holland die geraakt worden door de staking is de stakingsregeling van toepassing. 

station Den Haag - foto Pitane Blue
Gerelateerde artikelen:
Bliepen
Print Friendly, PDF & Email