Iedereen is druk bezig met het opbouwen van het evenement dat van 2 september tot en met 4 september zal plaatsvinden.

Nog een paar weken te gaan voor de thuisrace van Max Verstappen, de Grand Prix van Nederland. De voorbereidingen voor het racespektakel in Zandvoort zijn in volle gang. Iedereen is druk bezig met het opbouwen van het evenement dat van 2 september tot en met 4 september zal plaatsvinden. De NS zet een speciale dienstregeling in om alle fans op een goede manier te vervoeren.

Het circuit is zoals bekend niet eenvoudig te bereiken qua autowegen en dus wordt er door de organisatie al sinds vorig jaar gehamerd om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer en met de fiets te komen. De dienstregeling houdt in dat er elke dag tijdens het raceweekend tussen 8:00 en 22:00 uur per vijf minuten een trein vertrekt vanaf station Amsterdam Centraal in de richting van Zandvoort aan Zee en omgekeerd vanuit Zandvoort aan Zee naar Amsterdam Centraal.

natuurvergunning

Een maand geleden nog hield De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van ons land, de natuurvergunning voor circuit Zandvoort in stand. Daarmee werd een belangrijke hobbel voor de Dutch Grand Prix in het eerste weekend van september weggenomen. Een definitief oordeel over de natuurvergunning volgt in de loop van komend jaar.

(Tekst loopt door onder de foto)
De voorbereidingen voor het racespektakel in Zandvoort zijn in volle gang.

Ondertussen is ook bekend geworden dat Floor Jansen (41) zingt op zondag 4 september vlak voor de start van de Formule 1-race op Zandvoort. Zij zal het Nederlandse volkslied brengen wat werd bekend gemaakt op Radio 538. De zangeres wordt muzikaal begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Zij volgt daarmee Davina Michelle (26) op die tijdens de editie vorig jaar het Wilhelmus ten gehore bracht.

Zandvoort - hoofdtribune
Gerelateerde artikelen:
Bliepen
Print Friendly, PDF & Email