Binnen 1 week akkoord met cao eisen, anders acties en stakingen.

Na het aflopen van een ultimatum van de vakbonden vrijdag, gaan medewerkers van NS actie voeren voor een nieuwe cao. Op 25 juli jongstleden bleek al dat met een ruime meerderheid van meer dan 90% de leden het laatste NS cao bod hadden afgewezen en tot acties bereid zijn.

“Het is doodzonde dat NS het zover heeft laten komen. Alle NS’ers hebben tijdens corona als werknemers in een cruciale sector Nederland mobiel en bereikbaar gehouden, die laten zich nu niet met een appel en een ei afschepen.”

Henri Janssen - FNV Spoor

De leden van FNV Spoor beseffen heel goed dat ze gedurende de acties de reizigers zullen raken. Dat vinden ze ook spijtig, maar de overlast is onvermijdelijk en uiteindelijk ook in het belang van de reizigers. FNV Spoor ziet nu dat NS de vacatures niet ingevuld krijgt en dat er daarom treinen uitvallen en de sociale veiligheid ernstig onder druk staat. Er is een fatsoenlijke cao nodig om dat tij te keren. 

Met ook goede afspraken over meer sociale en gezonde roosters. Alleen dan kan NS de vacatures weer gaan invullen en de leegloop verder tegenhouden. Daarmee wordt de dienstregeling voor de reizigers weer betrouwbaar en komt de service en sociale veiligheid weer op het eerdere hoge niveau.

Bij de NS werken ruim 20.000 mensen, waarvan er 16.700 onder de cao NS vallen.

Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email