‘My government, my pride’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken host dit jaar samen met andere ministeries en overheidsorganisaties de Dutch Government Pride boot tijdens de Canal Parade, onderdeel van de Amsterdam Pride. Door mee te varen vragen ze aandacht voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van de LHBTIQ+gemeenschap in Nederland, wereldwijd, binnen de eigen organisatie en de hele rijksoverheid.

Secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken Paul Huijts staat tijdens de Canal Parade komende zaterdag op boot 64 van Dutch Government Pride; de overkoepelende stichting van LHBTIQ+netwerken binnen overheden. Samen met zo’n 100 collega’s van Buitenlandse Zaken, andere ministeries en overheidsorganisaties draagt hij het thema uit van dit jaar: ‘My government, my pride’ (gebaseerd op het thema van de Amsterdam pride: ‘My gender, my pride’).

Naast onze secretaris-generaal varen zaterdag ook de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip, de staatssecretaris Asiel en Migratie Eric van der Burg en verschillende bestuurders van de andere overheidsorganisaties die op de boot vertegenwoordigd zijn mee.

"We zijn trots dat er in Nederland een Dutch Government Pride kan bestaan. We laten hiermee zien dat we binnen de overheid werken aan veiligheid van LHBTIQ+collega’s op de werkvloer en ons zichtbaar en onzichtbaar inzetten voor acceptatie van de LHBTIQ+gemeenschap in Nederland, de wereld en binnen overheidsorganisaties."

(De tekst gaat verder onder de foto.)

"Met de Dutch Government Pride Boot laten we zien dat de Rijksoverheid (de grootste werkgever van Nederland) een werkomgeving wil bieden waar iedereen als individu gerespecteerd en geaccepteerd wordt, dus ook LHBTIQ+collega’s. Dat is voor BZ als organisatie een kernwaarde, en ook iets dat we wereldwijd uitdragen."

secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken Paul Huijts.

Het is de derde keer dat de LHBTIQ+netwerken van de ministeries van Buitenlandse Zaken; Economische Zaken en Klimaat; Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit; Infrastructuur en Waterstaat; Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Financiën, de Belastingdienst en NVWA de handen ineen slaan door samen de Dutch Government Pride boot te hosten tijdens de Canal Parade.

Wereldwijd hebben lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+) te maken met discriminatie en geweld. Maar iedereen moet zichzelf kunnen en mogen zijn. Wie je ook bent of van wie je ook houdt.

Gerelateerde artikelen:
Wie je ook bent of van wie je ook houdt.
AppStores
Print Friendly, PDF & Email