Nieuw-Zeeland behoort tot één van de mooiste landen ter wereld, van tropische stranden, besneeuwde bergtoppen tot regenwouden, je vindt het hier allemaal. Het land ligt in het zuidwesten van de Grote Oceaan en bestaat uit een aantal kleinere eilanden en uit twee grote eilanden, het Noordereiland en Zuidereiland. Het land heeft een oppervlakte van 268.021 km2 en ongeveer 5.136.145 inwoners. Meer dan twee jaar lang is het land afgesloten geweest van de rest van de wereld. Het land had het strengste coronabeleid van alle westerse landen. In maart 2020 werden de grenzen daar gesloten vanwege de coronapandemie. Er zijn tijdens de coronaperiode ongeveer 1502 mensen overleden aan de gevolgen van corona.

Diverse media melden dat de grenzen van Nieuw-Zeeland sinds gisteren 23:59 weer volledig open zijn gesteld voor reizigers overal ter wereld met een geldig visum. Eerder al in mei werden de grenzen voor bepaalde landen geopend. De voorwaarde is wel dat je volledig gevaccineerd moet zijn en je je moet testen bij aankomst en op dag 5. Je krijgt bij aankomst in Nieuw-Zeeland met het vliegtuig bij Biosecurity een welkomstpakket met twee snelle antigeentests als u door de douane bent gegaan. Je hoeft gelukkig niet in quarantaine. Ook internationale schepen, zoals jachten en cruiseschepen mogen weer aanmeren in Nieuw-Zeeland. Minister van Toerisme Stuart Nash is erg blij dat de grenzen eindelijk weer open zijn, dit is goed nieuws voor het herstel van de toeristensector en voor de economie.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email