Voor dit weekend zijn al ruim 80 procent van de Gentse hotelkamers geresererveerd.

We hebben er meer dan 1000 dagen op moeten wachten maar afgelopen vrijdag speelde er eindelijk terug muziek op de feestpleinen. De Gentse Feesten zijn terug en dat zal iedereen wel gehoord hebben na de feestelijke openingsknal.

Het wordt vandaag niet te warm en dus ideaal feestweer. Veruit de beste manier om naar de Gentse Feesten te komen is met het openbaar vervoer. Dankzij het Duo Ticket of het Weekend Ticket rij je (in België) bovendien met 50% korting naar Gent. Het station Gent-Dampoort ligt op wandelafstand van de feestenzone. Reizigers die afstappen in Gent-Sint-Pieters kunnen vlot overstappen een pendeltram die de klok rondt rijdt.Taxi’s wachten je op aan het Sint-Pietersstation, het Dampoortstation of op andere strategische plekken. Let wel, ook taxi’s mogen na 13 uur niet meer in de Feestenzone rijden.

"De meeste gasten komen uit Europa, Nederland blijft het populairste land."

Het was vrijdag er weer als vanouds gezellig druk tijdens de aftrap van de Gentse Feesten. Het worden tien ‘Mooie dagen’ en vanavond zeker met de komst van Johan Verminnen en Frank Boeijen. Wie met de wagen naar de Gentse Feesten komt, kan die achterlaten op de Feestenparkings (park-and-rides). Rond de Feestenzone is een grote zone die voorbehouden is voor bewoners. Bezoekers mogen daar niet parkeren: niet met de gratis bezoekersticket en ook niet met een parkeerkaart voor personen met een beperking.

feestbussen

De Gentse Feesten zijn gegroeid tot één van de grootste volksfeesten van Europa en ze zijn vorig jaar erkend als Vlaams immaterieel erfgoed. Tijdens de Gentse Feesten rijdt het nachtnet niet, maar wordt het vervangen door de feestenbussen. Deze vertrekken zoals vorige edities aan Gent Zuid, telkens om 0.30 uur, 2.15 uur en 4 uur.

Voor dit weekend zijn al ruim 80 procent van de Gentse hotelkamers geresererveerd.
Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email