Vrie wijs, 2 grote bemande veloparkings in Gent.

Medewerkers van de Fietsambassade waren afgelopen week druk in de weer met het opruimen van weesfietsen en het instellen van een nieuwe parking waar we tijdens de Gentse Feesten gebruik kunnen van maken. Tijdens de tien dagen van de Gentse Feesten mag één verdieping van de parking Sint-Michiels door fietsers worden ingenomen.

Speciaal voor de Gentse Feesten richtte de Fietsambassade een extra grote en bemande fietsenparking in. Daar kun je veilig je fiets achterlaten terwijl jij gaat feesten. Op verdieping -1 van de Sint-Michielsparking, ingang via Onderbergen, werden 800 fietsparkeerplaatsen gemaakt waarvan 100 voor buitenmaatse fietsen. De parking is 24/24u open en zelfs bemand tussen 14 uur en 6 uur. Een fietspomp is aanwezig zo je kan er gratis je banden laten oppompen en je ketting smeren bij de start van de Gentse Feesten. De parking opent op 15/07 om 14 uur en sluit op 25/07 om 8 uur.

De Gentse Feesten 2022 vinden plaats van vrijdag 15 juli 2022 vanaf 18.00 uur tot en met maandag 25 juli 2022 om 10.00 uur. Er geldt een totaal doorrijverbod voor gemotoriseerd verkeer en gespan in de Gentse Feesten zone vanaf maandag 11 juli 2022 om 10.00 uur tot en met dinsdag 26 juli 2022 om 14.00 uur, behoudens de uitzonderingen. In en aan de rand van de Gentse Feesten zone worden zowel vaste als tijdelijk parkeerplaatsen voor voertuigen van personen met een handicap, motorfietsen en fietsen voorzien, alsook plaatsen voor bewoners-parkeren en standplaatsen voor taxi’s.

de afgelopen dagen werden alle weesfietsen in de Genste binnenstad verwijderd.

Al sinds mensenheugenis was Gent een echte feeststad. Als hoofdstad van het graafschap Vlaanderen en zetel van het bisdom kende Gent een rijke traditie van officiële feesten zoals vorstelijke inhuldigingen en kerkelijke feesten zoals processies of bisschoppelijke vieringen.

Midden 19de eeuw was Gent ook een bloeiende haven- en industriestad. De bijhorende stand van handelaars en ondernemers uit de hogere burgerij waren verenigd in verschillende verenigingen. Ook zij hadden hun eigen feesten. Één van die verenigingen was de Union, een “sociéte bourgeoise” met zetel op de Kouter. Zij lanceerden het idee om een “algemene kermis” of centraal georganiseerde “Gemeentefeesten” te organiseren. Deze moesten bijdragen aan de uitstraling van de stad.

Gerelateerde artikelen:
Al sinds mensenheugenis was Gent een echte feeststadAl sinds mensenheugenis was Gent een echte feeststad.
AppStores
Print Friendly, PDF & Email