De overheid schiet tekort in haar kerntaak.

“Niet acceptabel”, zo noemde Premier Rutte noemde de intimidaties van boeren. Buiten wordt in Den Haag een handvol demonstranten aangehouden door de politie en bij knooppunt Klaverpolder zijn boeren langs de A16 aan het barbecueën. Bij Apeldoorn is de snelweg afgesloten wegens brandende hooibalen. 

Een andere groep boeren stond dinsdagavond voor de deur bij stikstofminister Christianne van der Wal. Voor D66-fractieleider Jan Paternotte  is het duidelijk: “De overheid schiet tekort in haar kerntaak: het veilig houden van het land.” Op beelden die een persbureau maakte in de Barneveldse gemeente is te zien hoe boeren met hamers en ijzeren staven op voorbijrijdende politiebusjes inslaan. 

grenzen zijn overschreden

Je mag je verhaal doen, maar wat hier is gebeurd is intimiderend, zegt politiechef Willem Woelders. Dat bij de boeren het water aan de lippen staat mag duidelijk zijn. Terreur, bedreiging, vandalisme, willens en wetens levensgevaarlijke situaties creëren. Georgina Verbaan stelt zich de vraag welke andere beweging zou hier zo mee wegkomen? De snelweg blokkeren is een schandelijke misdaad. Mensen moeten naar hun chemo of hun nierdialyse. Schoolkinderen moeten weggebracht worden en niet uren stil staan op de snelweg. Christianne van der Wal zegt op een eigen persconferentie dat de nuance zoek raakt in de boerenopstand.

Houd ook woensdag rekening met boerenacties en neem voldoende water mee onderweg. Omdat woensdag een warme dag is voorspeld, is het advies van Rijkswaterstaat voldoende koud water mee te nemen.

Gerelateerde artikelen:
je mag je verhaal doen, maar wat hier is gebeurd is intimiderend, zegt politiechef Willem Woelders.
Print Friendly, PDF & Email