In totaal heeft NS op dit moment 1100 vacatures.

Het klinkt bijna ironisch, maar om te reizen met NS en zeker te zijn dat de trein niet uitvalt door personeelsgebrek kan je beter de trein zelf besturen. En dat kan misschien want NS reist nog de komende weken met een treinsimulator van Rotterdam naar Eindhoven. Op deze manier kan iedereen ervaren hoe het is om machinist te zijn en zelf onze nieuwste Intercity te besturen. 

De treinsimulator bootst de werkplek van de machinist zo realistisch mogelijk na. De bediening en knoppen zijn hetzelfde als die van de allernieuwste Intercity, genaamd ICNG. Dat staat voor Intercity Nieuwe Generatie. Deze trein gaat als eerste over de Hogesnelheidslijn rijden tussen Amsterdam-Rotterdam-Breda. De treinsimulator zelf bedienen kan in Rotterdam Centraal op zaterdag 2 juli (10.00 tot 16.00 uur) en zondag 3 juli (10.00 tot 16.00 uur). Daarna staat de treinsimulator opgesteld in Eindhoven Centraal op vrijdag 8 juli (10.00 tot 16.00 uur).

vacatures

In totaal heeft NS op dit moment 1100 vacatures, verspreid over alle bedrijfsonderdelen. Denk hierbij aan functies als monteur, veiligheid & service-medewerker, retailmedewerker op het station en IT’er. Daarnaast heeft NS dringend behoefte aan machinisten en conducteurs. Onlangs maakte NS bekend vanaf 13 juni op één traject minder vaak te kunnen rijden vanwege het gebrek aan collega’s. Dit jaar zijn inmiddels 220 mensen begonnen aan de opleiding tot machinist of hoofdconducteur, maar er zijn meer dan 500 opleidingsplekken beschikbaar. NS betaalt de opleiding en meteen vanaf de start ontvangen deelnemers salaris. De opleiding tot machinist duurt één jaar en de opleiding tot conducteur vijf maanden. Beide worden onder andere aangeboden in het opleidingscentrum in Amersfoort.

Gerelateerde artikelen:
Foto: Daisy de Pater - treinsimulator Utrecht Centraal
Print Friendly, PDF & Email