Met de start van de zomerdienstregeling heeft Deutsche Bahn haar aanbod van langeafstandsvervoer uitgebreid met meer treinen, nieuwe directe verbindingen en extra reizen. Voor het eerst is de wekelijkse stoelbeschikbaarheid gestegen tot meer dan drie miljoen stoelen. Dat is 20 procent meer dan in de zomer van 2019. Sinds zondag rijden er meer XXL ICE-treinen dan ooit tevoren: de 32 extra grote ICE-treinen bieden elk plaats aan zo’n 1.000 passagiers op de bijzonder populaire verbindingen. 

“Dit nieuwe zitplaatsrecord kunnen we behalen dankzij de continue uitbreiding van het langeafstandsvervoer en het wagenpark. Zo creëren we voldoende ruimte voor de snel toenemende vraag. Deze zomer is het verlangen om te reizen groter dan ooit”.

Michael Peterson, hoofd van DB Long-Distance Transport.

Chemnitz (Stad in het westen van de Duitste deelstaat Saksen) is weer aangesloten op het langeafstandsnetwerk. Moderne intercity’s rijden twee keer per dag in elke richting van de Saksische stad naar Dresden, Berlijn (inclusief BER Airport), Rostock en de Oostzeekust. Flensburg krijgt een directe verbinding met Praag via Hamburg, Berlijn en Dresden. De doorgaande Intercity tussen Berlijn en Westerland (Sylt) kan weer permanent rijden. Er is vroeg in de ochtend een nieuwe Eurocity-verbinding tussen Lindau-Reutin en Zürich.

Daarnaast breidt Deutsche Bahn het dienstregelingsaanbod tijdens de zomermaanden in het weekend uit met twee extra verbindingen tussen Warnemünde, Rostock en Berlijn en een directe verbinding van Dresden via Berlijn naar Binz op Rügen en Stralsund (heen- en terugreis). Van 18 juni tot 21 augustus rijden er zes in plaats van de vorige drie treinen in elke richting tussen Hamburg en Kopenhagen, aldus de Duitse spoorwegmaatschappij.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email