DVDP width=

Gewoon gratis en vertrouwd whatsappen is stukken goedkoper dan SMS berichten verzenden.

Steeds meer klanten vinden het fijn om via hun favoriete kanaal contact te houden met bedrijven. En voor de meesten onder ons is dat WhatsApp. Zo zijn maar liefst negen van de tien klanten zijn actief op WhatsApp, waarvan 97% van alle jongeren actief is.

Daar speelt het Eindhovense software bedrijf Pitane Mobility aardig op in want gewoon gratis whatsappen is stukken goedkoper dan SMS berichten verzenden. Zij integreerden alle mogelijkheden van WhatsApp Business. Zo kan je autoresponders instellen en de klant laten reageren op vragen via de handige integratie van webhooks.

Dat klinkt wellicht voor de meesten onder ons vrij technisch. Maar wie kent het niet? WhatsApp is de mobiele app voor instant messaging ontwikkeld voor de smartphone. De laatste versie van de software integreert deze dienst voor het verzenden van berichten, wachtwoorden of tokens. Ook het verzenden van locatie gegevens van een rit of QR-codes van ritopdrachten naar de klant om zo de chauffeur van alle juiste informatie te voorzien behoort tot de mogelijkheden.

WhatsApp Business

WhatsApp is bezig om WhatsApp beschikbaar te maken voor de zakelijke markt. Hiervoor hebben ze een gratis WhatsApp Business app ontwikkeld. De WhatsApp Business oplossing is een doeltreffende tool om kwalitatieve gesprekken te voeren en je klantenservice en bedrijfsresultaten te verbeteren. Zo is de integratie met WhatsApp Business tevens een goed alternatief voor een klantendienst die je normaal via email moet bereiken. WhatsApp Business maakt communicatie met klanten of chauffeurs eenvoudig met behulp van tools waarmee je automatische berichten kunt versturen, berichten kunt sorteren en snel kunt antwoorden.

Deze app is gratis te downloaden in de App Store op je telefoon. En kan als tweede WhatsApp app op je telefoon functioneren, met een ander telefoonnummer. Er zijn twee verschillende WhatsApp apps die je kan downloaden op je telefoon. Het belangrijkste verschil is, dat deze app is bedoeld om WhatsApp zakelijk te gebruiken. Dat wil zeggen, deze app is in het leven geroepen om bedrijven te ondersteunen bij het communiceren via WhatsApp. In de basis ziet deze app er hetzelfde uit als de normale WhatsApp app. Echter zijn er een aantal extra zakelijke functionaliteiten toegevoegd aan de WhatsApp Business app. 

Gerelateerde artikelen:
het verzenden van locatie gegevens van een rit om zo de chauffeur te ondersteunen
Print Friendly, PDF & Email