Het doel van de maatregelen is de parkeerdruk te verminderen.

Een dagje of weekendje strand in Scheveningen? Bekijk van tevoren hoe je het beste en snelste kan reizen. Je wilt namelijk niet onnodig veel tijd aan reizen kwijt zijn en zeker op mooie dagen kan het erg druk zijn op de wegen naar het strand van Scheveningen. Met het openbaar vervoer, fiets of scooter ben je het snelst bij het strand. Kom je met de auto? Maak dan gebruik van Park + Beach.

Vanaf 1 juni 2022 gelden extra parkeermaatregelen voor Scheveningen/Duindorp. Een deel van de maatregelen is tijdelijk, een deel definitief. Het doel van de maatregelen is de parkeerdruk te verminderen. O.a. door automobilisten ertoe aan te zetten hun auto in een parkeergarage of buiten Scheveningen te parkeren en op een andere manier verder te reizen. 

Van 1 juni tot 1 oktober 2022 gaat het betaald parkeren elke dag om 10.00 uur in. Hier zijn een paar uitzonderingen op. In de zomermaanden handhaaft de gemeente in heel Scheveningen extra op correct parkeren en voldoende parkeergeld betalen. Bij niet-betalen van parkeergeld kan meteen na de eerste parkeerbon (naheffingsaanslag) een wielklem worden geplaatst. De wielklemdienst zal dan snel langskomen. Op diverse plekken in het gebied is de maximale parkeertijd tijdelijk 120 minuten. 

Rond 1 juni zijn in het gebied alle borden en automaten aangepast naar de tijdelijke parkeerregeling. Dit wordt 1 oktober, als de zomerdrukte voorbij is, teruggedraaid. Vanaf dan gelden overal weer de parkeervoorwaarden van vóór 1 juni. Meer informatie over de parkeermaatregelen 

Gerelateerde artikelen:
parkeren op de Boulevard op Scheveningen
Print Friendly, PDF & Email