Er zijn door verschillende streekvervoerbedrijven komende weken stakingen aangekondigd in Nederland in het openbaar vervoer. De stakingen gaan duren van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 11 juni, een behoorlijk lange periode. Deze stakingen treffen het vervoer met bus, tram en metro. Het zou gaan om 24 uurs stakingen in elke keer een ander deel van het land. Chauffeurs willen met de stakingen een hoger loon en een lagere werkdruk afdwingen.

Vanmorgen reden in Tilburg geen bussen vanwege een onverwachte werkonderbreking. Buschauffeurs legden hun werk stil omdat er onlangs besloten is dat in heel West-Brabant en in Tilburg en omstreken vanaf vandaag 30 mei 2022 de vakantiedienstregeling wordt gereden. Door de beperkte inzetbaarheid van personeel in het openbaar vervoer, o.a. door de naweeën van de coronapandemie en de krapte op de arbeidsmarkt, is het niet mogelijk om de reguliere dienstregeling te rijden. Reden genoeg voor het Arriva-personeel om het werk neer te leggen en in gesprek te gaan.

Morgen wordt er mogelijk gestaakt in het openbaar vervoer door het Arriva-personeel in lelystad, Harderwijk, Dronten, Emmeloord, Zwartsluis en Den Bosch. Hierdoor is het mogelijk dat er weinig of geen bussen rijden. Woensdag 1 juni wordt er mogelijk gestaakt door Qbuzz chauffeurs van de vestiging Appingedam en de Koningsweg in Groningen. Hierdoor rijden er mogelijk minder bussen rond. HTM heeft op hun website aangekondigd donderdag 2 juni te staken. Hierdoor rijden er de hele dag geen bussen en trams in Den Haag, Rijswijk, Westland, Zoetermeer, Leidschendam en Voorburg. Omdat het niet duidelijk is hoe en wat met eventuele verdere stakingen worden reizigers geadviseerd om elke dag de actuele reisinformatie in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen:
Stakingen aangekondigd in het openbaar vervoer.
Print Friendly, PDF & Email