DVDP width=

Het is momenteel een dagelijks voorbijkomend item, drama op luchthaven Schiphol. Personeelstekorten bij de bagageafhandeling en veiligheidscontrole, waardoor er overal lange wachtrijen staan. Waar de meeste van ons hadden gedacht dat het na de meivakantie wel weer los zou lopen en de rust zou terugkeren op de luchthaven heeft het bij het verkeer eind. Het is een probleem wat waarschijnlijk niet opgelost gaat worden voor dat de drukke zomerperiode van start gaat, reizigers kunnen hun borst natmaken.

De afgelopen dagen raakten er zelfs reizigers ernstig gefrustreerd door de lange wachtrijen en ontstonden er opstootjes. Ook vielen er mensen flauw in de lange wachtrijen, en mensen haalden hun vlucht niet omdat ze niet op tijd door de paspoortcontrole kwamen. Vanwege de aanhoudende problemen op de luchthaven keerde Schipholtopman Dick Benschop gisteren eerder terug van het World Economic Forum in Davos. Met Hemelvaartsdag voor de deur kunnen reizigers weer rekenen op topdrukte en lange wachtrijen.

Transavia kondigde onlangs aan dat zij vanwege een tekort aan cabinepersoneel, 500 vluchten moeten schrappen dit zomerseizoen. Daarbij komt ook nog eens de dreigende staking van vakbond FNV op Schiphol, zij kondigde grote acties aan per 1 juni als er geen oplossing komt over het verlichten van de werkdruk bij personeel. Kortom je mag hopen dat je vakantie aankomende zomer begint vanaf een andere luchthaven dan Schiphol. Reisorganisatie Corendon besloot onlangs vanwege de chaos op Schiphol vliegvakanties aan te bieden die vertrekken vanaf vliegvelden in Duitsland.

Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Schiphol nog steeds op zoek naar personeel
Print Friendly, PDF & Email