De ruimtevaartgigant wil de check-ins van vliegtuigen stroomlijnen en traceren met behulp van blockchain-technologie.

Tijdens een mediabijeenkomst op de Arabian Travel Market onthulde Emirates CEO Adel Ahmed Al-Redha dat de bitcoin -betalingsoptie met meer flexibiliteit zou worden uitgerold. Bovendien zullen niet-fungible Collector Tokens ( NFT’s ) worden verhandeld op de website van het bedrijf.

Als de grootste luchtvaartmaatschappij en nationale luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), wil de ruimtevaartgigant de check-ins van vliegtuigen stroomlijnen en traceren met behulp van blockchain-technologie. Bovendien ziet de luchtvaartmaatschappij NFT’s en de metaverse als springplanken om aan de behoeften van de klant te voldoen. 

"Met de metaverse kun je al je processen - of het nu gaat om operaties, training, websiteverkoop of de volledige ervaring - in één applicatie van het metaverse-type veranderen, en vooral interactief maken."

CEO Adel Ahmed Al-Redha

Aangezien de metaverse en NFT’s nieuwe technologische gebieden zijn, is Emirates van plan nieuwe medewerkers aan te nemen om dit gebied te verbeteren door applicaties te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de klant. Verschillende luchtvaartmaatschappijen zoals TravelX en Air Europa, die ‘ s werelds eerste NFT’s voor vliegtickets lanceerden en zo toegetreden tot de wereld van blockchain om hun klanten een ongekende ervaring te bieden.

De beslissing van Emirates om de crypto-ruimte te betreden, kan worden beïnvloed door een paradigmaverschuiving die wordt waargenomen in de VAE, waarbij de belangen van het land verschuiven van olie naar cryptocurrencies en metaverse onder andere technologische innovaties, blockchain en breder. Het land is bijvoorbeeld van plan een blockchain-hoofdstad te worden door een wettelijk kader vast te stellen om de werking van blockchain-bedrijven te helpen.

De Verenigde Arabische Emiraten hebben al meerdere vrije zones gecreëerd in Abu Dhabi en Dubai (geen belasting verschuldigd). Bovendien kregen cryptobedrijven vorig jaar groen licht om zich te vestigen in de Dubai Multi-Commodities Centre (DMCC) vrije zone.

Gerelateerde artikelen:
[irp]
Print Friendly, PDF & Email