machinist en 56 passagiers zaten aan boord van de trein

Een trein van de Raaberbahn ontspoorde maandagavond in de buurt van Münchendorf in de wijk Mödling, waardoor twee wagons kantelden. Volgens Sonja Kellner van het Rode Kruis in Neder-Oostenrijk is bij het ongeval één dode gevallen. Drie mensen raakten zwaargewond, negen anderen lichtgewond, zei de woordvoerster. 

Volgens de ÖBB was de plaats van het ongeval kort na 18.00 uur de Pottendorflijn. Volgens Stefan Loidl van de staatspolitie van Neder-Oostenrijk bleven 44 mensen ongedeerd. De machinist en 56 passagiers zaten aan boord van de trein, die op weg was van Deutschkreutz naar het centraal station van Wenen.

Ventus

Een groot aantal reddingswerkers werd ingezet op de plaats van het ongeval. Naast helpers van het Rode Kruis en de Samaritan Association werden volgens “Notruf NÖ” vier ÖAMTC-noodhelikopters ingezet. De trein van de Raaberbahn “Ventus” die verongelukte, bestond uit een dubbele set – twee keer drie wagons. Een van de wagons belanden in een veld. Een tweede bleef ook zijwaarts op de dijk naast de sporen liggen. De vier andere gele en groene wagons gleden van de rails. Ze bleven echter in het spoorbed.

Lees ook: Chauffeur BlaBlaBus test positief op drugs na ongeval

treinongeval Raaberbahn
Print Friendly, PDF & Email