Raymon Pouwels (28), medeoprichter en CEO van deelvervoer aanbieder GO Sharing, is door Forbes opgenomen in de prestigieuze Europese lijst van de 30 meest invloedrijke personen onder de 30 jaar in de categorie Social Impact. Raymon richtte GO Sharing in 2019 op samen met Donny van den Oever en Doeke Boersma, met als doel ‘een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’. Er werd gestart met 250 elektrische deelscooters in Eindhoven. Inmiddels, 3 jaar later, is GO Sharing actief in 6 landen, met meer dan 10.000 deelvoertuigen, waaronder elektrische deelauto’s, e-scooters en e-bikes. Het bedrijf is gegroeid van 3 naar 300 medewerkers en in 2021 werd een investering van €50 mln. opgehaald. Dankzij GO Sharing is er al meer dan 2.000 ton CO2 bespaard.

“Voor 2050 moet de EU CO2-neutraal zijn. Dat vraagt om een gedragsverandering op gebied van mobiliteit: in plaats van bezit van een eigen voertuig, vaak vervuilend en stilstaand, naar gebruik wanneer je het nodig hebt. We willen wereldwijd de reis van deur tot deur met elektrisch deelvervoer voorzien: binnen steden met elektrische deelscooters en e-bikes en tussen steden en regio’s met elektrische auto’s. Zo dringen we samen de CO2 uitstoot door verkeer terug en zorgen we voor een prettiger straatbeeld, omdat er minder ruimte nodig is voor parkeerplekken.”

Raymon Pouwels, medeoprichter en CEO van deelvervoer aanbieder GO Sharing.

Over GO Sharing
GO Sharing is marktleider in de Benelux op gebied van elektrisch deelvervoer en ‘s werelds grootste aanbieder van elektrische deelscooters volgens het Global Moped Market Report 2021. Het bedrijf biedt elektrische deelscooters, -e-bikes en elektrische deelauto’s, verspreid door heel Nederland en in België (Antwerpen en Brussel), Duitsland (Saarbrücken), Italië (Florence, Milaan, Rome en Turijn), Oostenrijk (Wenen) en Turkije (Istanbul).

GO Sharing werd in 2019 opgericht met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd.

Lees ook: Robotaxi komt steeds dichterbij voor klanten

Raymon Pouwels, medeoprichter en CEO van deelvervoer aanbieder GO Sharing.
Print Friendly, PDF & Email