Ze trekken zich niet terug uit de bedrijfsvoering, beklemtoont Carlier.

VanMoof zit in een moeizame fase en is op zoek naar een ervaren manager om de onstuimige groei van de fietsenmaker in goede banen te leiden. Volgens het FD maakte VanMoof  de afgelopen jaren een spectaculaire groei door dat ging gepaard ging met veel mankementen aan verkochte fietsen en maandenlange wachttijden voor leveringen en reparaties. VanMoof werd in 2009 opgericht en maakte een explosieve groei door en dat zorgde voor groeipijnen bij het bedrijf.

Ceo Taco Carlier erkent dat wordt gezocht naar een ervaren leider voor de dagelijkse aansturing van het bedrijf. Wat volgens het FD de zoektocht naar een nieuwe leider bemoeilijkt, is dat de oprichters geen macht uit handen willen geven. Ze trekken zich niet terug uit de bedrijfsvoering, beklemtoont Carlier. De belangrijkste investeerder in VanMoof is het Britse Balderton dat helpt in de zoektocht naar een nieuwe manager.

speed pedelecs

Het Nederlandse e-bikebedrijf VanMoof breidt binnenkort het assortiment uit met een nieuwe soort fiets. Voor het eerst maakt VanMoof de stap naar speed pedelecs zodat je met je VanMoof-fiets tot wel 50 km/u kunt fietsen. Het verschil tussen de e-bikes en de nieuwe speed pedelec is vooral de topsnelheid. De gewone e-bikes van VanMoof hebben een topsnelheid 25 km/u en die wordt nu verdubbeld. Voor het fietsen met een speed pedelec gelden dezelfde regels als voor bromfietsers. Zo moet je om met je minimaal 16 jaar zijn, een bromfietsrijbewijs hebben en moet je een helm op.

De twee VanMoof e-bikes, de S5 en A5, die werden gepresenteerd zijn volgens Ties Carlier in heel veel opzichten verbeterd ten opzichte van zijn twee voorgangers, de ontzettend populaire S3 en X3 die het straatbeeld in grote steden momenteel domineren.

Lees ook: Saskia Kluit: “snelle jongens maken alles kapot”

VanMoof
Print Friendly, PDF & Email