Meer dan 100.000 tickets geboekt via de app om te genieten van de bezienswaardigheden van Londen op Uber Boat by Thames Clippers.

Klanten van het Amerikaanse technologieplatform Uber Technologies kunnen binnenkort reizen boeken met vliegtuigen, treinen en bussen. Uber lanceert een proefproject in het Verenigd Koninkrijk waarbij aanbiedingen van reispartners worden geïntegreerd in de app van Uber. Daarmee wil het bedrijf naadloze deur-tot-deur reizen aanbieden. Bij het boeken van een bijvoorbeeld een weekendje weg kunnen gebruikers een trein- of buskaartje kopen via de Uber-app en ervoor zorgen dat er een Uber-auto op hen wacht wanneer ze aankomen. 

Uber richt zich al langer op andere vervoersvormen dan de traditionele taxi of de verhuur van fietsen. Het is wel vooral bekend om zijn taxi-boekingsservice. Je kunt al een aantal jaren ritten, fietsen, bootdiensten en scooters boeken op de Uber-app, dus het toevoegen van treinen en bussen is een vooruitgang die naadloos aansluit bij de reeds bekende vervoersvormen.

Uber gaat met het uitbreiden van de dienstverlening samenwerken met externe boekingskantoren. Welke ticket platformen dat zijn is niet bekend maar namen die rondzingen zijn die van Booking.com en Expedia, waar Dara Khosrowshahi eerder als topman fungeerde voordat hij het roer overnam bij Uber. Het bedrijf zal geld verdienen door een servicevergoeding te innen op de boekingen. 

Vanaf deze zomer moeten trein- en busreserveringen beschikbaar zijn op de app. Later dit jaar is Uber van plan om vluchten en in de toekomst hotels op te nemen door toonaangevende partners te integreren in de Uber-app om een naadloze reiservaring van deur tot deur te creëren.

Lees ook  Super Pumped: achtbaanrit en schandalen van Uber

Daarnaast introduceert Uber landelijke autoverhuur via de app om ervoor te zorgen dat passagiers overal in het VK kunnen komen. Toegang tot betaalbare huurauto’s in de app zal zowel de lokale bevolking als toeristen helpen om alles te ontdekken wat het VK te bieden heeft.

Lees ook: Uber krijgt 30 maanden taxivergunning in Londen

Uber Boat by Thames Clippers is al in de app opgenomen
Print Friendly, PDF & Email