DVDP width=

Ze zijn inmiddels al negen maanden spoorloos, de heren Jan en Geert Golsteijn uit het Limburgse Maasbracht. Panorama duikt in het dossier over grootschalige oplichting met een autoleasebedrijf, dubieuze beleggingen, doodsbedreigingen en een mysterieus reisje naar het exquise Dubai. Hun nieuwe concept Car Driver Deals slaat vanaf 2017 flink aan. Ze bieden een leaseconstructie aan waarmee klanten tegen lage prijzen chique auto’s kunnen huren.

De rechtbank van Limburg heeft de broers Geert en Jan Golsteijn uit Maria Hoop en Stevensweert ook persoonlijk failliet verklaard. Dat betekent dat ze zelf niet meer kunnen beschikken over hun bezittingen en geld. Toch zouden de broers en zakenpartners vele tientallen miljoenen euro’s hebben weggesluisd van talloze gedupeerden. 

Panorama duikt in het dossier over grootschalige oplichting negen maanden nadat gedupeerden van het Limburgse bedrijf Car Driver Deals zich verenigden op sociale media om leed met elkaar te delen. Car Driver Deals bevond zich in zwaar weer nadat bij ongeveer drieduizend klanten de leaseauto’s werden ingevorderd.

piramidespel

Het systeem heeft alle schijn van een piramidespel. Een piramidespel is een systeem waarbij deelnemers een inleg doen en tevens proberen anderen over te halen om mee te doen, waarna de inleg van de nieuwkomers gebruikt wordt om bij bestaande klanten aan de verplichtingen te voldoen wagens te leasen en door te schuiven. De inleg varieert veelal van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. De inleg van degenen die worden geworven, komt toe aan degenen die boven hen in de piramide staan. Een van de voormalige eigenaren van Car Driver Deals wilde niets weten van uitspraken over oplichting.

Lees meer over het: Dossier Car Driver Deals

Car Driver Deals zorgt voor veel ellende bij klanten
Print Friendly, PDF & Email