Geen treinen vanaf 14:00 vanwege storm Eunice over heel Nederland. Het weerbureau voor de spoorsector waarschuwt voor code oranje: er wordt extreem harde wind in het hele land verwacht. Dit heeft net als op de weg en in de luchtvaart impact op het spoor omdat er een grote kans is dat bomen op het spoor waaien. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Op vrijdag 18 februari is tot 14:00 een stormdienstregeling van kracht. NS laat vrijwel op alle trajecten vanaf de ochtend minder treinen rijden omdat het hoogtepunt van de storm rond de middag wordt verwacht.

ProRail en NS leggen daarom het binnenlandse en internationale treinverkeer stil. NS en Prorail nemen dit moeilijke besluit uit veiligheid voor onze reizigers en collega’s en vinden het heel vervelend dat dit nodig is. Ze maakten dit een dag van tevoren bekend, zodat u hier rekening mee kunt houden. en adviseren indien mogelijk niet te reizen. De NS Reisplanner wordt bijgewerkt met de meest actuele reisinformatie voor de volgende dag. Na adviseert u om de weerberichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek uw reis te plannen op met de reisplanner in de NS-app of op www.ns.nl

Het KNMI geeft code oranje af voor een groot deel van Nederland voor storm Eunice, die morgen over het land trekt. Alleen voor Limburg geldt code geel. De verwachting is dat Eunice gepaard gaat met hardere wind dan storm Dudley, die afgelopen nacht over ons land trok. Storm Eunice trekt morgenmiddag en -avond langs Nederland en dit kan aan de kust leiden tot (zeer) zware storm, windkracht 10 en mogelijk zelfs windkracht 11! 

Op grote schaal komt het tot zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur. Aan de kust kunnen de windstoten zelfs 130 km/uur halen en aan de noordkust zelfs 140 km/uur. Eunice piekt in het westen ’s middags tussen 13:00 en 18:00 uur. In het noorden is de wind het meest extreem tussen 16:00 en 22:00 uur.

Lees ook: Veel overlast voor verkeer door eerste storm dit jaar

Print Friendly, PDF & Email