Reizen met het openbaar vervoer is voor veel mensen onder ons dagelijkse kost. Gelukkig kan reizen met het openbaar vervoer ook weer veilig. Dit is heel lang anders geweest door de coronacrisis. Veel mensen vergeten in- en uit te checken met hun OV-chipkaart in de trein, ook als ze over moeten stappen naar een andere spoorvervoerder. De NS meldt dat er 14 februari wordt gestart met een proef, 100 mensen doen hieraan mee en de proef eindigt 13 mei. Treinreizen met behulp van de GPS op je telefoon. Op deze manier hoeven reizigers in de toekomst niet meer per vervoerder in- en uit te checken. Dat zelf in- en uitchecken is voor veel reizigers een dingetje. Uit onderzoek jaren geleden bleek al dat er per jaar heel wat miljoenen euro’s blijven liggen doordat reizigers vergeten uit te checken.

Je kunt dus straks als treinreiziger ook reizen zonder OV-chipkaart. Je kunt namelijk als treinreiziger kiezen om via de GPS van je telefoon te reizen. Je checkt in- en uit met je mobiele telefoon, je opent met een QR-code uit de speciale NS-app de poortjes op het station en je start en beëindigt je treinreis met deze app van NS. Ook als je tussentijds overstapt naar een andere treinvervoerder hoef je niet apart in- en uit te checken, de app weet precies in welke trein je zit. Mocht je vergeten je reis in de speciale app te beëindigen dan is er geen paniek, de app weet namelijk precies welke reis je hebt gemaakt en of je nog in de trein zit of dat je het station al hebt verlaten. OVpay handelt de betaling van de reis af. Mocht je met verschillende spoorvervoerders reizen, de NS-app verdeelt de betaling over de verschillende spoorvervoerders.

Lees ook: Zelf bepalen of je data uit je auto deelt en met wie

Veel mensen vergeten in- en uit te checken met hun OV-chipkaart.
Print Friendly, PDF & Email