Betuwe Express onderhoudt al vele jaren warme banden met het Ronald McDonald Huis in Nijmegen. Ze verzorgen voor de medewerkers en vrijwilligers enkele busreizen per jaar tegen een gereduceerd tarief. Bij het kiezen van een nieuw goed doel voor de schoolreisbrochure van Betuwe Express was de keuze snel gemaakt. Van ieder verkocht schoolreisje gaat 5 euro naar het huis. Deze opbrengst heeft het bedrijf afgerond naar het mooie bedrag van 1000 euro. Ook in 2022 zal het bedrijf deze actie voortzetten. 

Medewerkers op basisscholen die verantwoordelijk zijn voor het plannen van schoolreisjes adviseren wij zeker ook offerte uit te vragen bij Betuwe Express voor de inhuur van bussen of vervoer. Dergelijke initiatieven en steun aan een goed doel geniet alle steun. Mobiliteit mag dan zo normaal zijn voor ons, voor ouders die met Ronald McDonald te maken krijgen is dit vaak niet het geval.

subsidies

Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. In 2022 wil onze redactie haar steentje bijdragen door het Ronald McDonald Kinderfonds extra onder de aandacht te brengen en tevens financieel een kleine bijdrage te leveren aan het Ronald McDonald Huis Maastricht.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. In twaalf Huizen logeren ouders, broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis. In twaalf Huiskamers, midden in ziekenhuizen, kunnen families in huiselijke sfeer even ontspannen. In drie vakantiehuizen vinden gezinnen met een zorgintensief kind nieuwe energie.

LEES OOK  Ontslag dreigt voor werknemers vliegmaatschappij Corendon
(tekst gaat verder onder afbeelding)

als mobiliteit niet mogelijk is

Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Mobiliteit mag dan nog zo goed geregeld zijn, als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst.  Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Maar ze moeten veelal uren reizen van huis naar ziekenhuis. Zij hebben je hulp nodig, vandaag nog.

Lees ook: Ronald McDonald Huis, als mobiliteit niet mogelijk is

Ronald McDonald Huis Maastricht
Print Friendly, PDF & Email