Amazon gaat samen met autoconcern Stellantis werken aan software voor in de auto’s van de grote merken van het bedrijf, waaronder Fiat, Opel en Citroën. Vanaf 2024 zal Amazon en Stellantis samenwerken om softwareoplossingen te leveren voor het nieuwe digitale platform STLA SmartCockpit van Stellantis. Samen zullen de twee bedrijven een reeks op software gebaseerde producten en diensten creëren die naadloos integreren met het digitale leven van klanten en in de loop van de tijd waarde toevoegen door middel van regelmatige over-the-air (OTA) software-updates.

Ook gaat Stellantis elektrische bestelwagens leveren die Amazon gaat gebruiken voor bezorging. Stellantis is het moederbedrijf van merken als Opel, Fiat, Citroën, Peugeot, Jeep, DS, Alfa Romeo en Chrysler. De samenwerking werd aangekondigd op de grote techbeurs Consumer Electric Show (CES) in Las Vegas. In 2030 zouden 34 miljoen auto’s van Stellantis moeten zijn uitgerust met softwareproducten waarmee via abonnementen geld kan worden verdiend.

bezorgnetwerk

Stellantis heeft tienduizenden lichte bedrijfsvoertuigen (LCV’s) geleverd aan: Amazon sinds 2018 ter ondersteuning van de ‘last mile’ levering in Noord Amerika en Europa met voertuigen zoals Ram ProMaster, Fiat Ducato, en Peugeot en Citroën LCV’s. De aankondiging van vandaag is een uitbreiding van bestaande gebieden van samenwerking tussen Stellantis en Amazon. Het bedrijf Stellantis was de eerste autofabrikant die de Amazon Fire TV ervaring leverde aan de berijders van de geheel nieuwe 2022 Wagoneer en Grand Wagoneer, en zal dezelfde entertainmentervaring leveren in het voertuig Jeep Grand Cherokee en Chrysler Pacifica.

(tekst gaat verder onder afbeelding)
Stellantis is het moederbedrijf van verschillende automerken

Stellantis kondigde onlangs de lancering aan van een Software Academie voor het bij- en omscholen van bestaande en nieuwe medewerkers. Als onderdeel hiervan, Stellantis en AWS zijn ook van plan om een ​​nieuw globaal leercurriculum te lanceren, genaamd de Agile-Auto-software en Data Academie , die betrekking zal hebben op software, data en cloudtechnologie. Stellantis zal tegen 2024 ook meer dan 5.000 ontwikkelaars en ingenieurs opleiden in AWS-gerelateerde cloudtechnologieën om de transformatie naar een datagestuurde onderneming in de cloud te versnellen.

Lees ook: Moederbedrijf Mercedes neemt belang in batterijenfabrikant

Print Friendly, PDF & Email