De rijksoverheid schrijft dat sinds 22 december 2021 0.01 uur nieuwe regels gelden voor reizigers van buiten de EU/Schengen. Zij moeten altijd een negatieve testuitslag bij zich hebben. Reizigers uit zeerhoogrisicogebieden moeten altijd in quarantaine. Deze regels gelden ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

Testplicht voor alle reizigers van buiten de EU/Schengen 

Sinds 22 december 2021 0.01 uur mogen reizigers uit landen buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. 

Reizigers uit zeerhoogrisicogebieden gaan altijd in quarantaine

Sinds 22 december 2021 0.01 uur gaan ook reizigers met een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs verplicht 10 dagen in quarantaine als ze uit een zeerhoogrisicogebied komen. Deze quarantaineperiode kan worden verkort met een negatieve test bij de GGD op dag 5 van de quarantaine. 

Andere uitzonderingen op quarantaineplicht en testplicht blijven bestaan

De andere uitzonderingen op de quarantaineplicht blijven bestaan. Dat geldt ook voor de andere uitzonderingen op de testplicht. Het zijn bijvoorbeeld uitzonderingen op de testplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar en voor transportpersoneel. 

Nieuwe inreisregels gelden niet voor reizigers uit EU/Schengenlanden en de Caribische delen van het Koninkrijk

De nieuwe inreisregels gelden niet voor reizigers uit:

  • landen die bij de EU/Schengen horen;
  • de Caribische delen van het Koninkrijk:
  • de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten;
  • de 3 openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Lees ook: Reizen met European Sleeper uitgesteld

Vanaf 22 december 2021 0.01 uur mogen reizigers uit landen buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben.
Print Friendly, PDF & Email