Maasstad Regie Centrale (MRC) uit Rotterdam, en twee taxiondernemers uit de regio Haarlemmermeer en Amsterdam slaan de handen ineen en maken een doorstart als Travel Electric Nederland. Het bedrijf ging in november voor een tweede maal in een paar jaar failliet. Toen afgelopen vrijdag ons een telefoontje bereikte vanuit Rotterdam over de weg die ze willen inslaan wat automatisering betreft werd duidelijk dat de nieuwe eigenaren hoge ambities hebben. 

In eerste instantie worden in Amsterdam onder de nieuwe naam alle werkzaamheden ongewijzigd voortgezet om de huidige klanten te garanderen dat de dienstverlening door gaat zoals ze gewend waren. Sjaak de Winter, hoofd strategie van MRC, stelt dat ze het vervoer naar een hoger niveau willen tillen. Het Rotterdamse bedrijf dat Pitane Mobility software voor al haar activiteiten gebruikt bestudeert de mogelijkheden om alles op hetzelfde platform onder te brengen. Om dit te bereiken investeert het bedrijf in technologie en de implementatie van GATE 12 op haar regiecentrale.

andere gebieden

Het Rotterdamse vervoersbedrijf Maasstad Regie Centrale sleepte afgelopen jaar het eerste perceel leerlingenvervoer Drechtsteden in de wacht voor de gemeenten Barendrecht, Hoeksche Waard, Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Ridderkerk en Rotterdam. Dat het bedrijf hard aan de weg timmert met het ’tenderteam’ mag duidelijk zijn en zal de komende maanden zichtbaar worden. Het bedrijf dat  haar wortels in Rotterdam heeft, richt zich steeds meer op andere gebieden. Daarom wil het van Travel Electric, dat nu alleen in Amsterdam rijdt, Travel Electric Nederland maken.

MRC maakt gebruik van Pitane Mobility technologie

WMO vervoer

Het WMO vervoer voor Amstelveen en Aalsmeer wordt per 1 januari 2022 uitgevoerd door een nieuwe speler voor deze regio op WMO gebied. Maasstad Regie Centrale (MRC) tekende de contracten nadat bleek dat MRC als winnaar uit deze aanbesteding kwam. Maasstad Regie Centrale behoort momenteel tot een van de snelgroeiende taxibedrijven in de Rotterdamse regio en is actief in taxivervoer en leerlingenvervoer voor opdrachtgevers en personenvervoer voor zorginstellingen. De onderneming stelt hoge eisen aan het niveau van haar mensen, automatisering en middelen.

Het vervoer wordt tot op vandaag verzorgd door Munckhof. In de gemeente Aalsmeer kunnen inwoners met een indicatie gebruik maken van het WMO-vervoer. Het vervoer is een vorm van collectief taxivervoer, die u van deur tot deur brengt binnen het vervoersgebied Aalsmeer. Ook dankzij voorzieningen op het gebied van vervoer blijven bewoners mobiel binnen de gemeente Amstelveen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) biedt hulp en voorzieningen om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen.

Lees ook: WMO vervoer Amstelveen en Aalsmeer naar MRC

Print Friendly, PDF & Email