De nieuwe coronamaatregelen vragen veel van taxiondernemers. Om getroffen ondernemers te steunen, breidt het kabinet het steunpakket voor het vierde kwartaal van 2021 uit. De NOW vergoedt voor november en december 2021 85% van de loonkosten bij minimaal 20% omzetverlies. De subsidie keert tot maximaal 80% omzetverlies uit. Ook werkgevers die tussen 1 februari 2020 en 30 september 2021 zijn gestart kunnen, mits zij voldoen aan de voorwaarden, aanspraak maken op de NOW.

Tegemoetkoming Vaste Lasten

Het kabinet heeft vanwege de nieuwe coronamaatregelen besloten om ook in het 4e kwartaal de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) open te stellen voor ondernemers.  De regeling is bedoeld voor ondernemers die in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 30% minder omzet hebben (in vergelijking met het referentiekwartaal). Het subsidiepercentage wordt verhoogd van 85% naar 100%.  TVL Q4 2021 opent voor Mkb, grote ondernemingen zodra de Europese Commissie de regeling heeft gewijzigd en goedgekeurd. De TVL Q4 is bedoeld voor taxiondernemers en bedrijven met SBI-code 49.32 en 49.39.1.

Belastingen

Belastinguitstel voor ondernemers wordt automatisch verlengd tot eind 2021. Ondernemers die nog niet eerder belastinguitstel hebben aangevraagd of alle schuld al hebben afgelost, kunnen dit alsnog aanvragen. Het uitstel geldt ook voor kwartaalaangifte over eind 2021 die in januari 2022 worden betaald. De invorderingsrente blijft nog een half jaar langer op bijna nul (0,01%) tot 1 juli 2022.

Zekerheid

Ondernemers hebben in elk geval de zekerheid dat ze voor het vierde kwartaal op hetzelfde pakket kunnen rekenen als in het derde kwartaal. Dat wil zeggen: Tegemoetkoming Vaste Lasten, NOW en belastinguitstel.

Lees ook: Geen aanpassing bezettingsgraad in taxivervoer

mondkapjesplicht bij chauffeurs
Print Friendly, PDF & Email