Brussels Airlines gaat voor groei in Afrika, de belangrijkste markt. Na de reductie van haar intercontinentale vloot van 10 naar 8 vliegtuigen in het kader van haar turnaround-programma in 2020, ziet Brussels Airlines nu een kans om haar intercontinentale aanbod opnieuw uit te breiden. Vanaf juni 2022 zal een 9e A330 operationeel worden in de vloot van Brussels Airlines. Met de extra capaciteit zal de Afrika-expert van de Lufthansa Group de West-Afrikaanse stations Conakry en Ouagadougou heropenen en frequenties toevoegen op zijn routes van Brussels Airport naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé.

Als onderdeel van de netwerkaanpassing tijdens het turnaroundplan Reboot Plus van de luchtvaartmaatschappij na de COVID-19-crisis, stopte Brussels Airlines in 2020 met haar vluchten naar Conakry (Guinee) en Ouagadougou (Burkina Faso). De eerste doelstelling van het turnaroundplan was om structureel te verlagen de kostenstructuur van het bedrijf op een competitief niveau te brengen, om een ​​duurzame toekomst voor Brussels Airlines te creëren. De luchtvaartmaatschappij ziet nu een toenemende vraag in de markt, wat de mogelijkheid biedt om haar aanwezigheid in West-Afrika opnieuw uit te breiden.

“We hebben altijd gezegd dat we zouden gaan voor groei zodra de marktomstandigheden het toelaten. Omdat we een sterke vraag zien op de West-Afrikaanse markt, willen we van de gelegenheid gebruik maken om te groeien en te investeren in een uitbreiding van ons Afrikaanse netwerk. De toewijzing van dit vliegtuig aan Brussels Airlines is een duidelijk teken van Lufthansa's vertrouwen in Brussels Airlines en bevestigt nogmaals onze positie als Afrika-expert binnen de Lufthansa Groep.”

Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines.

“We zijn verheugd Conakry en Ouagadougou opnieuw te mogen verwelkomen in het netwerk van Brussels Airlines. Met het extra A330-vliegtuig zullen we drie wekelijkse vluchten uitvoeren naar Conakry en Ouagadougou en extra frequenties toevoegen naar Freetown, Monrovia, Banjul en Lomé.”

Jan Derycke, Hoofd Netwerk en Planning.

Extra werkgelegenheid

Het extra intercontinentale vliegtuig zorgt ook voor nieuwe banen in het bedrijf. Brussels Airlines zal de komende maanden 50 cabinepersoneelsleden in dienst nemen om het bedrijf te vervoegen. Zoals beloofd tijdens de herstructurering, zal de Belgische werkgever de vacatures eerst aanbieden aan voormalige cabinepersoneelsleden die hun tijdelijke contract vorig jaar niet zagen verlengen vanwege de coronacrisis. Voor de pilotengemeenschap van Brussels Airlines biedt dit perspectieven voor middellangeafstandspiloten om te evolueren naar de langeafstandssector, aldus Brussels Airlines.

Lees ook: Thuiswerken op coworkingplekken geen oplossing

Vloot Brussels Airlines.
Print Friendly, PDF & Email