Rond het Rembrandtplein en Leidseplein zijn 20 nieuwe taxihosts aan het werk. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond begeleiden zij het taxiverkeer voor een betere doorstroom en om overlast te voorkomen. Ze spreken chauffeurs aan op gedrag, verwijzen door naar mogelijke opstelplekken en zwaaien door als het te druk wordt. De taxihosts zijn sinds 1 oktober aan het werk.

Door begeleiding voorkomen ze zoveel mogelijk opstoppingen en daarmee getoeter en geschreeuw. De hosts verwijzen de taxi’s van zowel de straat- en standplaatsmarkt als de bel- en bestelmarkt zoals Uber. Voorheen werden de pop-up taxiplekken vooral bemand door verkeersregelaars. Taxi hosts werken op een andere manier: ze gaan een langdurige ‘relatie’ aan met de taximarkt.

Locaties

De hosts zijn aan het werk bij het Leidseplein, Raamplein, Spiegelgracht en Leidsestraat, de Amstel, Blauwbrug, Halvemaanssteeg, Utrechtsestraat en Vijzelstraat. Door de vervroegde sluitingstijden zijn de hosts van 21.30 tot 01.30 uur aan het werk. Het aantal taxi’s kon voor corona op de populairste locaties oplopen tot 250 taxi’s per uur. De komende jaren moeten de hosts en chauffeurs samen ervoor zorgen dat deze drukte voor bewoners, ondernemers en bezoekers aanvaardbaar blijft.

Lees ook: Cabman voorziet emiraat Ajman van apparatuur

Print Friendly, PDF & Email