Transavia heeft toestemming gekregen van de Marokkaanse overheid om een beperkt aantal repatriëringsvluchten uit te voeren. Het vliegverbod voor onder andere Nederland was eerder ingegaan. Op 22 en 23 oktober zijn er vluchten van Marrakech naar Amsterdam. De eerste repatriëringsvlucht van luchtvaartmaatschappij Transavia met in Marokko gestrande reizigers is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.30 uur geland op Schiphol. Volgens een woordvoerster zaten er ongeveer honderd gedupeerde reizigers in het toestel. 

Transavia waarschuwde onlangs dat de tien vluchten waarschijnlijk niet genoeg zijn om iedereen die wil terug naar Nederland te brengen. Op vrijdagavond landde op Brussel ook een vlucht vanuit Marokko, met 78 Nederlanders aan boord. Zij worden vanuit de Belgische hoofdstad met een bus naar Nederland gebracht. Deze gerepatrieerde mensen waren naar Marokko gegaan via reisbureau TUI.

Er is op dit moment geen zicht op wanneer het vliegverbod wordt ingetrokken. Er geldt een vliegverbod tussen Marokko en Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Marokkaanse overheid nam dat besluit vanwege de coronasituatie in de drie landen. Hierdoor zit een onbekend aantal Nederlanders vast in Marokko. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers vanuit Marokko aan om snel te zoeken naar een alternatieve route. De plotselinge maatregel zorgde voor grote consternatie in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap. 

Lees ook: Run op vliegtickets naar Noord-Afrikaanse Marokko 

Transavia vloot
Print Friendly, PDF & Email