Er komen steeds meer fietsen bij in ons fietslandje en die moeten ook ergens geparkeerd worden. Er zijn op veel plaatsen in Nederland te weinig stallingen waar je je fiets kunt parkeren. Vaak zie je in de grote steden overlast van geparkeerde fietsen op de stoep of in doorgangen. Een complete chaos die voor veel mensen een doorn in het oog is. Onlangs is de grootste gemeentelijke fietsenstalling in de binnenstad aan de Lange Viestraat in Utrecht feestelijk geopend. Verkeerswethouder Lot van Hooijdonk van Groen Links heeft fietsenstalling House Modernes geopend. 

De gemeente Utrecht wil wildparkeren van fietsen tegengaan en probeert daarom zoveel mogelijk veilige fietsenstallingen te realiseren. De fietsenstalling ligt onder het pand van House Modernes. Dit pand is helemaal gerenoveerd en is een mix van kantoren, retail en horeca. De grote fietsenstalling die midden in het centrum tussen de winkels ligt heeft maar liefst ruimte voor 900 fietsen. 

In deze fietsenstalling kunnen ook bakfietsen en fietsen met een krat voorop of achterop gestald worden, in de meeste fietsenstallingen is hier geen ruimte voor. Je kunt op een digitaal verwijssysteem bij de ingang van de fietsenstalling zien of er nog plek is en hoeveel plekken er nog vrij zijn. Je kunt er ook een buggy huren dat is wel handig, mocht je die van jezelf vergeten zijn en je kind niet de hele dag wil dragen. De eerste 24 uur is gratis parkeren en de stalling heeft wisselende openingstijden. Op Maandag, dinsdag en woensdag is de stalling open van 7:00 tot 01:00. Op donderdag van 7:00 tot 0:00 en op vrijdag, zaterdag en zondag 24 uur per dag.

Lees ook: Graffiti kost NS jaarlijks veel geld

Geparkeerde fietsen op straat zorgen vaak voor overlast.
Print Friendly, PDF & Email