Mobility as a service (MaaS) is op een hoger niveau getild, met de integratie van de elektrische deelscooters en -fietsen van TIER in Gaiyo. Wie een TIER-scooter of -fiets wil gebruiken, kan dat heel eenvoudig regelen binnen vervoersapp Gaiyo. Elektrische micromobiliteit zoals die van TIER is ideaal om de zogenaamde first en last mile te overbruggen, zoals het ritje van je huis naar een station, of van een P+R naar je werk in de binnenstad. Door de toevoeging van de e-scooters en e-bikes van TIER in Gaiyo, wordt het wel héél makkelijk om dit soort deelvervoer te gebruiken. Het plannen, boeken, openen en betalen van de tweewielers regel je in een handomdraai allemaal binnen de Gaiyo-app. Wie durft nu nog te beweren dat deelvervoer omslachtig is?

Primeur

Gaiyo is de eerste Nederlandse app waarmee TIER een integratie-samenwerking als deze is aangegaan. Voor beide partijen is deze integratie een belangrijke stap in de volgroeiing van MaaS. 

"Onze missie om mobiliteit voor goed te veranderen draait voor een groot deel om het creëren van sterke samenwerkingsverbanden. We willen de toegang tot duurzame, multimodale mobiliteit gemakkelijk maken voor iedere gebruiker. Door samen te werken met Nederlands toonaangevende MaaS-app Gaiyo, kunnen we de toegang tot onze mobiliteitsdiensten in Utrecht en Eindhoven uitbreiden."

Jesper Vis, General Manager Benelux bij TIER.

"Onze samenwerking met TIER laat goed zien hoe deze past in de visie van beide aanbieders. Het is onze missie om slimmere mobiliteitskeuzes mogelijk te maken en mensen te helpen om toegang te krijgen tot een groter aanbod aan vervoersmogelijkheden in de buurt. We kijken ernaar uit om nog meer duurzame mobiliteitsdiensten naar steden in heel Nederland te brengen en deze te ontsluiten via Gaiyo. De beschikbaarheid van elektrische TIER-fietsen en -scooters in onze app laat zien dat consumenten behoefte hebben aan één app om al hun diensten te boeken om zich van A naar B te verplaatsen."

Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory.

Eindhoven en Utrecht

TIER Mobility is een Duitse unicorn en Europees marktleider op het gebied van deelvervoer. Sinds 30 september 2021 is het bedrijf actief in Nederland. De fietsen van TIER zijn te vinden in Eindhoven en Utrecht, de scooters alleen in Utrecht. Volgens TIER zullen andere Nederlandse steden waarschijnlijk volgen.

Overzichtelijk en eenvoudig

Gaiyo’s routeplanner neemt het beschikbare aanbod van TIER op de locatie van de gebruiker mee in verschillende route-adviezen. Dankzij deze service wordt het mogelijk om verschillende vervoersmiddelen te kiezen en ook meerdere combinaties te maken; afhankelijk van de (mobiliteits)voorkeuren van de gebruiker. De gehele reis kan met Gaiyo worden gepland, geboekt en betaald. Mobiliteit was nog nooit zo overzichtelijk en eenvoudig.

Betalen

Voor het gebruik van de TIER-scooter of -fiets betaal je vooraf, vanuit de Gaiyo-wallet. Als je gemaakte kosten achteraf toch minder blijken te zijn dan waarvoor je hebt gereserveerd, dan krijg je het te veel betaalde weer netjes terug in je wallet. Bij een negatief bedrag wordt het resterende bedrag automatisch geïncasseerd. Het starttarief is €1 en je betaalt tussen de €0,15 en €0,30 per minuut, afhankelijk van het voertuig en de locatie.

Over Gaiyo 

Gaiyo is een MaaS-app die functioneert als een persoonlijke vervoersassistent en is ontwikkeld door een team van voormalige TomTom-medewerkers. De app biedt realtime inzicht in alle beschikbare reismogelijkheden en -combinaties, inclusief vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. De app geeft ook toegang tot héél veel vervoersopties in de buurt en laat je deelvervoersmiddelen plannen, boeken en betalen. Bovendien is Gaiyo de goedkoopste straatparkeerapp van Nederland. De Volkskrant noemde Gaiyo in december 2020 ‘de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment’.

Over TIER Mobility

TIER Mobility is Europa’s marktleider op het gebied van deelvervoer. De mobiliteitsaanbieder wordt gedreven door de missie om mobiliteit voorgoed te veranderen. TIER helpt steden, met haar klimaatneutrale elektrische deelvoertuigen, om hun afhankelijkheid van auto’s te verminderen. TIER Mobility is in 2018 opgericht door Lawrence Leuschner, Matthias Laug en Julian Blessin met een hoofdkantoor in Berlijn. Inmiddels is TIER actief in meer dan 145 steden in 16 landen in Europa en het Midden-Oosten. Met een focus op het bieden van de veiligste, rechtvaardigste en duurzaamste mobiliteitsoplossing, is TIER sinds 2020 klimaatneutraal. Tot de investeerders van TIER behoren SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital en White Star Capital.

Lees ook: Rover Amsterdam wil uitzondering op 30 km/u voor OV

Deelvervoer makkelijk boeken via app.
Print Friendly, PDF & Email