Grote werkgevers in Den Haag roepen samen op te ‘spreiden en mijden’ om drukte in de spits te voorkomen. Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn tegen corona en er meer mag, wordt er weer vaker gereisd met de auto, bus, tram of trein. De werkgevers stimuleren het hybride werken. Dat betekent deels op kantoor, maar ook thuis.

Sinds corona zijn veel mensen op een andere manier gaan reizen. Het was minder druk op de weg en in het openbaar vervoer. Pieken waren er nauwelijks. De organisaties willen er samen voor zorgen dat de drukte niet terugkeert. Op dit moment doen 7 grote Haagse bedrijven, de Rijksoverheid, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag al mee. Als werkgevers stimuleren zij hun medewerkers om buiten de spits naar kantoor te reizen en meer hybride te werken. Zij worden hierbij ondersteund door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en wisselen onderling voorbeelden uit. Zij nodigen andere bedrijven uit om mee te doen om het effect zo groot mogelijk te maken.

‘De coronacrisis heeft laten zien dat het kan: meer thuiswerken en reizen op andere momenten van de dag. Den Haag was daardoor veel beter bereikbaar. Zo stonden er in de ochtend en middag nauwelijks nog files op de Utrechtsebaan. Dat is goed voor de economie en draagt ook bij aan een betere luchtkwaliteit. Dat zou ik willen vasthouden. Ik nodig werkgevers in Den Haag en de regio dan ook van harte uit om mee te doen met ‘Spreiden en mijden’. Als gemeente doen we zelf ook mee. Hybride werken vraagt bijvoorbeeld hoe we kantoorruimtes inrichten en versneld digitaliseren. Graag deel ik onze ervaringen met andere werkgevers en wil ik zelf ook leren van de ervaringen van anderen’.

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) van de gemeente Den Haag.

Meedoen

Organisaties die mee willen doen met ‘spreiden en mijden’ kunnen contact opnemen met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Experts van deze organisatie kunnen adviseren over maatregelen die passen bij een specifieke organisatie of situatie.

Spreiden en mijden

Deze organisaties onderschrijven het belang van hybride werken om te spreiden en mijden en doen mee: Aegon, ANWB, MN, NN Group, PostNL, Shell, Siemens, T-Mobile, Rijksoverheid, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Den Haag en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. De Green Business Club Beatrixkwartier zet zich in om de aangesloten organisaties te enthousiasmeren om mee te doen aan ‘spreiden en mijden’, aldus gemeente Den Haag.

Lees ook: Den Haag wil terugkeer van internationale intercitytreinen

Grote werkgevers in Den Haag stimuleren hun medewerkers om buiten de spits naar kantoor te reizen.
Print Friendly, PDF & Email