Een auto, de meeste gezinnen in ons land hebben er 1 voor de deur staan en vaak ook wel 2. We zijn enorm gewend aan het gemak van een auto, even snel ergens naar toe rijden en als het regent is het helemaal geen overbodige luxe. Ook de deelauto is niet meer weg te denken in onze samenleving, want voor mensen die zelf geen auto hebben en er af en toe toch gebruik van willen maken is een deelauto een goede oplossing. Inmiddels is een auto voor de meeste mensen niet meer weg te denken in hun leven, maar wat als je s ’ochtends in je auto wil stappen en je auto staat er niet meer. 

Je denkt waarschijnlijk eerst zoiets als heb ik mijn auto misschien toch ergens anders geparkeerd. Nou niet dus, voertuigen zijn een belangrijk doelwit voor dieven. Diefstal van auto’s is één van de grote problemen, maar omkatten van voertuigen en vervalsing van documenten hoort daar ook bij. Gelukkig is het aantal voertuigdiefstallen de eerste zes maanden van dit jaar gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn volgens Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit ongeveer 2578 personenvoertuigen gestolen door dieven. Dit is 21,2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Hiervan is ongeveer 39 procent teruggevonden. 

De meest gewilde merken voor dieven waren de eerste zes maanden van dit jaar op 1 Volkswagen, op 2 Toyota, op 3 Renault, op 4 Peugeot en op nummer 5 Audi. Als je auto terug wordt gevonden is natuurlijk de vraag, is er nog iets van je auto over? Het is en blijft lastig om je auto te beschermen tegen diefstal, dieven zijn steeds gewiekster en vaak uitgerust met allerlei apparatuur om bijvoorbeeld het signaal van de autosleutel die s ’nachts in de gang aan de kapstok hangt te versterken. Wel zijn er online allerlei tips te vinden om diefstal van je auto zo klein mogelijk te maken. En ook je auto tegen diefstal verzekeren behoort tot de mogelijkheden.

Lees ook: Oplaadpuntenadvies voor Vereniging van Eigenaren

Auto gestolen tijdens winkelen.
Print Friendly, PDF & Email