De gemeente Amsterdam ziet net als vorig jaar af van een traditionele sinterklaasintocht, meldt NH Nieuws. Veiligheidsoverwegingen en complexe maatregelen die komen kijken bij het organiseren van een evenement gaven de doorslag.  Ondanks dat de meeste coronamaatregelen inmiddels niet meer van kracht zijn, durft de organisatie het nog niet aan. De organisatie zegt dat onduidelijk is of en hoe de QR-code ingezet moet worden en of mensen zich zouden moeten houden aan de anderhalvemeterregel. 

Veel organisaties staan te popelen om plannen te maken, maar zeggen dat dit lastig is aangezien de maatregelen enorm aan verandering onderhevig zijn. Het comité in Amsterdam ziet zelfs helemaal af van de klassieke intocht. De Johan Cruijff Arena dient als nieuwe locatie om alle kinderen van een coronaproof feest te voorzien, zo lieten bronnen weten aan AT5. 

"Er komt dit jaar geen klassieke traditionele intocht vanaf het water maar we zorgen voor een alternatief"

ORHAN POLAT, STICHTING SINTERKLAAS IN AMSTERDAM

Dat alternatief gaat volgens de organisatie zoveel mogelijk in de buurt komen van het originele feest. Hoe de vernieuwde intocht er precies uit gaat zien, wordt later bekend gemaakt.  De stichting wil volgende week pas duidelijkheid verschaffen hoe de intocht precies vormgegeven gaat worden.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn de regels op dit moment inderdaad nog niet duidelijk. Het is afwachten wat het kabinet in november gaat besluiten. Arnoud Jansen van Veiligheidsregio Kennemerland laat weten dat hij hoopt dat er 1 november meer duidelijkheid komt. “Dan hebben gemeenten ook iets in handen om te bespreken met de intochtcommissies.” De communicatieadviseur van het intergemeentelijk team Corona in Zaanstreek Waterland erkent dat er veel dingen onduidelijk zijn. “De huidige regels bieden veel ruimte voor eigen interpretatie.”  

Print Friendly, PDF & Email