Ouders kunnen vanaf nu meereizen met hun kinderen bij Maasstad Regiecentrale (MRC). Door de gratis MRC app te downloaden in de AppStore of PlayStore kan vanaf nu oma of opa, en de ouders of de voogd van een kind van minuut tot minuut volgen waar hun lieveling en de MRC bus is. Zodra de bus vertrekt naar het kind is deze reeds te volgen naar het instapadres. Zodra het kind is ingestapt kunnen de gebruikers van de MRC app de wagen volgen tot wanneer hun kind is uitgestapt op de school. Ook de retourweg in de middag is op dezelfde wijze te raadplegen.

user experience

MRC wil vooral de reiziger centraal stellen. Hierbij is niet alleen de chauffeur, zijn rijstijl en de staat van de wagen van belang, de gebruikerservaring staat bovenaan wat beleving betreft. Bij calamiteiten onderweg zoals vertragingen ontvangen de ouders van de kinderen in de betreffende route die de hinder ondervind desgewenst een ‘pushbericht’. Met meer informatie over het oponthoud of de nieuwe vermoedelijke aankomsttijd kan men zo realtime het leerlingenvervoer volgen.

(tekst gaat door onder de afbeelding)
MRC wil vooral de reiziger centraal stellen.

"88% van de reizigers haken af op een gebruiksonvriendelijke app. Zonde van de investering voor veel vervoersbedrijven"

Innovatie wordt steeds belangrijker in de taxisector. Bedrijven onderscheiden zich vooral in de wijze waarop de klant de ervaring van reizen beleefd. De gebruikerservaring is een belangrijk onderwerp dat vaak te weinig aandacht krijgt tijdens de leerlingenvervoer. De ‘user experience’ is het gevoel dat een persoon krijgt tijdens het reizen. 

Het Eindhovense Pitane BV zet de laatste jaren vooral in op deze kernpunten bij de ontwikkeling van mobiele toepassingen en blijft daardoor toonaangevend voor anderen. In de praktijk gaat ‘user experience’ om het identificeren en weghalen van barrières en het heel makkelijk maken van het gebruik van mobiele toepassingen voor gebruikers. Het Rotterdamse MRC koos als basis de Pitane Arrive technologie.

over Maasstad Regie Centrale 

Maasstad Regie Centrale behoort momenteel tot een van de snelgroeiende taxibedrijven in de Rotterdamse regio en is actief in taxivervoer en leerlingenvervoer voor opdrachtgevers en personenvervoer voor zorginstellingen. De onderneming stelt hoge eisen aan het niveau van haar mensen, automatisering en middelen. 

Lees ook: Makkelijk een taxi boeken en betalen met Pitane Arrive

Maasstad Regie Centrale behoort momenteel tot een van de snelgroeiende taxibedrijven
Print Friendly, PDF & Email