Het is lang lastig geweest of niet mogelijk geweest om op te gaan voor je rijbewijs. En door de nasleep van corona kan het nu nog steeds lang duren voordat je op rijexamen kan. Waarschijnlijk kan iedereen zijn rijexamen nog wel herinneren. Voor de één een vreselijk spannend moment waar hij of zij al nachten van wakker heeft gelegen en voor de ander een fluitje van een cent. Het CBR is gestart met een nieuwe socialmediacampagne, met deze campagne wordt de Rijschoolzoeker en Rijbewijstips onder de aandacht gebracht bij jongeren. Het CBR geeft tips om in één keer te slagen voor je rijbewijs. Deze tips zijn er om jongeren te helpen met het vergroten van de kans om te slagen voor hun rijbewijs. Deze tips helpen je bij de voorbereiding op je praktijkexamen en je theorie-examen en alles wat daarbij komt kijken. 

Blijkbaar hoef je geen perfecte rit te rijden om te slagen voor je praktijkexamen, de examinator wil zien dat je zelfstandig en veilig autorijdt. De campagne is te zien op Instagram, YouTube en Facebook. De tips bestaan onder andere uit: Kies een goede rijschool door vooraf het slagingspercentage van die rijschool te checken. Zet vooraf de kosten voor je rijbewijs op een rij dan kom je ook niet voor verrassingen te staan. Bereid je goed voor om sneller je rijbewijs te halen door bijvoorbeeld het volgen van een theoriecursus. Overleg goed met je instructeur wanneer je klaar bent om rijexamen te doen. Dit is slechts een kleine selectie van de tips die het CBR geeft. Goede voorbereiding is het halve werk. Het CBR heeft met hun vorige campagne 1,1 miljoen jongeren weten te bereiken. Veertig procent van de bezoekers die feedback gaf aan dat de resultaten van de Rijschoolzoeker invloed heeft gehad op hun rijschoolkeuze. 

Lees ook: Het vertrouwen in trein, tram, bus lijkt weg

Print Friendly, PDF & Email