De zomervakantie zit er weer op, na 6 weken vakantie te hebben gehad zijn de laatste scholen in ons land die nog niet waren gestart ook weer begonnen. Het zuiden had vorige week hun laatste vakantieweek. Ook voor de meeste werkende Nederlanders zit de vakantie er weer op. Dat was gisteren en vandaag ook weer te merken in het verkeer, het was behoorlijk druk op de weg, en er stonden weer verschillende files. Volgens de NS is de maand september de drukste maand van het jaar voor spoor- en busvervoerders. 

Werkend Nederland moet weer naar kantoor en studenten weer naar school. NS hield gisteren met Breng en Arriva een gezamenlijke actie om reizigers welkom te heten en ze te helpen met verantwoord reizen. Op station Nijmegen, Nijmegen Heyendaal, Arnhem Centraal en Arnhem Presikhaaf waren medewerkers aanwezig met speciale borden om reizigers welkom te heten en verantwoord te laten reizen, ook werden er versnaperingen uitgedeeld. De vervoerders zijn erg blij dat de reizigers weer terug zijn. Zij bereiden zich elk jaar goed voor op deze maand. 

Er worden extra treinen ingezet in de spits. Arriva rijdt op de Maaslijn ook weer met spitstreinen en de treinen zijn langer. Breng rijdt vaker met bussen, dit alles om reizigers snel en prettig op hun plek van bestemming te brengen. Het is belangrijk dat we niet allemaal tegelijk reizen, daarom zijn bijvoorbeeld al jaren de collegetijden van verschillende scholen op elkaar afgestemd zodat niet alle studenten tegelijk hoeven te reizen. Reizigersvereniging Rover is erg benieuwd hoe de maand september wat betreft drukte in de trein verloopt. Daarom doen ze een oproep aan reizigers om in de maand september door te geven wanneer het te druk is in de trein.

Lees ook: Dieren in Zandvoort hadden enkel last van helikopter

Print Friendly, PDF & Email