Het is zover, NS meldt dat vanaf maandag 6 september Friese reizigers twee keer per uur met de sprinter vanuit Leeuwarden-Meppel rechtstreeks naar Zwolle kunnen reizen. Dit scheelt weer in reistijd. Momenteel moeten deze reizigers nog overstappen in Meppel. Reizigers die vanuit Wolvega, Akkrum of Grou-Jirnsum naar Zwolle reizen met de trein krijgen met deze rechtstreekse verbinding een tijdwinst van ongeveer 10 minuten. De rechtstreekse verbinding naar Zwolle is mogelijk dankzij investeringen van onder andere provincie Fryslân.

Eigenlijk zou deze rechtstreekse verbinding pas ergens in december ingaan, maar dankzij de aanleg van nieuwe infrastructuur rond Zwolle door ProRail kan deze rechtstreekse verbinding van Leeuwarden-Meppel naar Zwolle per 6 september al ingaan. De sprinter wordt ook iets sneller, op de hele rit van Leeuwarden naar Zwolle scheelt dit 1 minuut. Dit komt weer ten goede aan treinreizigers in Leeuwarden die moeten overstappen op de trein naar Groningen.

Met de aanpassing van deze dienstregeling wordt een belangrijke stap gezet in de ambitie om het Noorden en de Randstad sneller met elkaar te verbinden. NS, het ministerie van infrastructuur en waterstaat, ProRail en de partners in Noordoost Nederland zijn continu in gesprek over de verbinding Zwolle robuuster en sneller te maken. Er wordt op maandag tot en met vrijdag van s ’ochtends tot s ’avonds 20:00 uur twee keer per uur met deze sprinter gereden op dit traject. De sprinter rijdt op deze route s ’avonds en in het weekend éénmaal per uur.

Lees ook: Nieuwe mobiliteitshubs met deelvervoer geopend

Print Friendly, PDF & Email