De Nederlandse Spoorwegen laten in het weekend van 3, 4 en 5 september twaalf treinen per uur van en naar Zandvoort rijden. De NS gaat tijdens de Formule 1 in Zandvoort, begin september, hetzelfde aantal treinen inzetten als eerder gepland, ondanks dat maar twee derde van het oorspronkelijk aantal bezoekers bij het evenement aanwezig mag zijn. Al maanden is Bert Jong bezig met de voorbereidingen van de Formule 1. Vorig jaar werd het evenement afgelast maar dit jaar gaat het dan echt gebeuren en komt Verstappen zijn Formule 1 oranje fans de mooiste dagen van hun leven brengen. Ook onze Pitane Blue redactie is al deze dagen van de partij om verslag te doen vanuit de mooiste plaatsen op het parcour.  

Voor NS betekent Zandvoort een enorme operatie want met de wagen naar Zandvoort afreizen is zowat het ‘domste’ wat je kan doen. Elke vijf minuten een trein die arriveert of vertrekt, zodat er 10.000 reizigers per uur vervoerd kunnen worden is een mega operatie. Reizigersvereniging Rover stelt dat er daardoor elders in het land minder en kortere treinen rijden en verzoekt de NS om de reiziger hierover zo concreet en duidelijk mogelijk te informeren. De dienstregeling voor dat weekend is vooraf via een computersimulatie getest. 

Max Verstappen

Het is niet alleen aan Max Verstappen om voor een mooi weekend te zorgen. Om treinen vlot heen en weer te laten rijden telt iedere Sprinter standaard twee machinisten: één voor en één achter. Met een extra machinist in het treinstel lukt het om binnen een paar minuten weer te vertrekken. Vanwege de drukte is het ook niet toegestaan voor reizigers tussen Amsterdam en Zandvoort om een fiets mee te nemen in de trein.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de race door mag gaan, maar wel met minder bezoekers. Desondanks verwacht de NS grote drukte rondom het race-evenement. Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn op 2, 3, 4 en 5 september per auto niet of nauwelijks bereikbaar. 

Lees ook: Tribunes bij de Grand Prix voor twee derde gevuld

Max Verstappen tijdens de Jumbo Racing dagen
Print Friendly, PDF & Email