Sommigen vinden het superleuk bedacht. Humor met een “knipoogje” waarvan we er wel wat meer van kunnen gebruiken in Nederland in plaats van alles meteen op de spits te drijven. Dat er ophef zou over komen, daar kon je op wachten. Deze keer komt deze vanuit de politieke hoek van het Haagsche Groenlinks. De lange tenen van GroenLinks-raadslid Marielle Vavier worden steeds langer. “Dit is geen grapje, mannen, dit is regelrecht seksisme”, aldus Vavier. Raadslid Ralph Sluijs van Hart voor Den Haag reageerde op de Groenlinks kritiek  met een plaatje van een citroen op de zuurgraad van de tweet.

door vrouw bedacht

Het is gewoon een leuk woordgrapje en wie zegt dat deze grap niet werd bedacht door een vrouw, Natalie Storm, binnen HTM?  “Grapje moet kunnen“, zegt Bruno Bruins, directeur van de HTM over de naam van de nieuwe vrolijke tram naar het strand van Scheveningen. Op z’n minst kan je deze woordgrap creatief en goed bedacht vinden of is het meer een ‘oude mannen’ grap uit Scheveningen die in beeld werd gebracht? Je weet meteen welke tram je moet nemen naar het strand wanneer je op station Holland Spoor staat in Den Haag.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)
bedenkster van de bikinilijn, Natalie Storm - HTM

Meeuwen en steelband

Niet alleen de buitenkant van de tram is opvallend door de vrolijke strandstickers aan de buiten- en binnenkant van het tramstel, ook de geur van de zee en zelfs het geluid van meeuwen en een steelband als de halte wordt omgeroepen moet een positief gevoel geven. Vervoersbedrijf HTM pakte ook uit met een snelle tramverbinding tussen de binnenstad en het strand. Met slechts vijf tussenstops zijn strandgangers daarmee een stuk sneller in Scheveningen. Het ging om een proef die vier weken zou duren, tot aan de start van de zomerdienstregeling op 17 juli. Daarna verhoogde HTM, zoals gebruikelijk, de frequentie van tram 9 naar iedere 4 tot 5 minuten. 

Lees ook: Aan terrasstoelen geen gebrek in Scheveningen

Bruno Bruins: "met deze lijn willen we het vrolijke gevoel geven"
Print Friendly, PDF & Email